Mluchia

Mluchia, známa aj ako egyptský špenát, kríková okra, západoafrický sorrech a juta sléz, ale aj ako Kleopatrino tajomstvo. Existujú tvrdenia, že Kleopatra pila každý deň sladkú polievku zo slezu, aby si udržala svoju krásu a mladistvý vzhľad. Mluchia je vysoko výživná a plná kyseliny listovej, železa, vápnika, vitamínu C a antioxidantov.Ingrediencie: 1kg mluchia kura celé 2 bobkové listy 2 škoricové drievka 5 PL slnečnicový olej 1 PL papriková pasta 1 čL sušený koriander 1 zväzok čerstvého koriandra 1 cesnak 2ks cibuľa 1 citrón čierne korenie 1 čl soľ Postup: Uvaríme kuracie mäso (mäso, voda , 1 cibuľa, škoricové drievko, bobkové listy, kardamóm) umyjeme mluchiu kým nebude čistá a mäkká Na panvicu dáme slnečnicový olej a nasmažíme cibuľu, cesnak a pridáme k ním jednu lyžičku paprikovej pasty a dobre premiešame pár minút. Potom pridáme sušený koriander, čerstvý nakrajaný koriander a soľ. V kastrolíku dáme mluchiu, pripravenú zmes a citrónovú šťavú a privedieme do varu za stalého miešania na nízkom ohni. Zalejeme kuracím vývarom mluchiu, kým ju vývar nezakryje a necháme zovrieť na vysokom ohní pár minút. Potom znížime oheň a necháme variť polhodinu. Na konci do kastrolíku pridáme uvarené mäso (bez kostí) a mluchia je hotová. Podávanie: Podáva sa s ryžou a citrónom Dobrú chuť.

prejsť na článok

Čo je sušená slez ?nutričný obsah, benefity a ako to jesť.

Ak ste ešte nikdy nepočuli o sleze, možno vás tento článok presvedčí, aby ste vyskúšali túto veľmi populárnu listovú zeleň, ktorá sa pestuje v juhovýchodnej Ázii, západnej Afrike a na Strednom východe. Známa je ako egyptský špenát. Nutričný profil: 1 šál

prejsť na článok