Marhule – chutné ovocie s liečivou silou

Marhule sa u nás pestujú už od 14. storočia. Ich pôvodnou domovinou je Ázia. Význam pestovania marhulí v záhradách či sadoch nespočíva len v skvelej chuti, ale aj v liečivej sile plodov a jadierok.

prejsť na článok

Ako usušiť marhule na slnku

Pokiaľ máte veľkú úrodu marhúľ a už neviete, čo s nimi alebo len máte radi sušené ovocie, môžete vyskúšať nechať marhule vysušiť prirodzene na slnku a pochutnať si na nich trebárs aj v zime. Sušenie ovocia prirodzene na slnku je veľmi zdravé a je aj lepšo

prejsť na článok

Zdravé semienka na tanieri

Ako môže byť niečo tak malé :) také zdravé? Ak sa na vašom tanieri z času na čas neobjaví hrsť výživných semienok nabitých liečivou silou, robíte chybu. V tomto článku sa pozrieme na skutočné prírodné poklady – semienka sezamu, ľanu a chia.

prejsť na článok

Ako skladovať zeleninu a ovocie v zime?

Máte domácu zeleninu a ovocie a neviete ako ich skladovať aby vám vydržali čo najdlhšie čerstvé a chutné? Poradíme Vám čo robiť.

prejsť na článok

Zdravotné účinky marhúľ a tipy na ich chutné využitie v kuchyni

Svojou jemnou zamatovou textúrou a sladkou chuťou, patria marhule k jednému z vrcholových ovocí roka. Ak ich však nepestujete v záhrade, nebývate v blízkosti nejakého pestovateľa, alebo nemáte známeho, ktorý by tieto plody pestoval, možno ste si nikdy nev

prejsť na článok

Ako a prečo jesť papáju

Papája je chutné a zdravé subtropické ovocie, ktoré ste už určite videli aj na pultoch slovenských obchodov. Ak ste ho doteraz neochutnali len preto, že ste nevedeli ako na to, prišiel čas :) to napraviť.

prejsť na článok