Kuracia pečienka na cibuľke a hrášku

Na panvicu dáme rozpáliť tuk. Následne pridáme na kocky nakrájanú slaninku a po chvíli aj cibuľu. Pečienky umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Pečienku pridáme na panvicu k orestovanej cibuľke a zprudka restujeme 1-2 minútky, následne podlejeme vodu a necháme dusiť pri zníženej teplote pod pokrievkou do zmäknutia. Ak treba počas dusenia, tak podlejeme ešte vodou. Keď je pečienka mäkká pridáme mrazený hrášok, horčicu, chilli, soľ, korenie premiešame a následne pridáme rozmiešaný kukuričný škrob v troche vody. Celé to necháme prejsť varom, pokým omáčka zhustne a môžme odstaviť. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.  Príspevok Kuracia pečienka na cibuľke a hrášku je zobrazený ako prvý na Farm House.

prejsť na článok

4. Odporúčanie k ekologickej ochrane vinohradov 06.07.2022

SITUÁCIA Aktuálna vývojová fenologická fáza viniča je BBCH 75 79 v závislosti od odrody  a lokality. Bobule dosahujú veľkosť hrášku, strapce začínajú klesať previsnú (BBCH 75), zatiaľ čo na iných odrodách a lokalitách je začiatok uzatvárania strapcov (B

prejsť na článok

Medvedí cesnak

Začína sa sezóna, keď sa zbiera medvedí cesnak (MC) a ja sa veľmi teším. Zároveň mám obavy, či nálezisko nebude v horšom stave, ako minulý rok. Že prečo? Preto, lebo medvedí cesnak je módnou záležitosťou a na zber nechodia iba milovníci prírody. Na nálezi

prejsť na článok

Je očný krém nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o našu pleť?

Najzákladnejšie kroky v starostlivosti o našu tvár predstavuje čistenie a použitie hydratačného krému. Potom ale existuje množstvo špecifických produktov, ktoré sú určené na riešenie konkrétneho problému. Jedným z takýchto produktov je aj očný krém.

prejsť na článok