Ktoré potraviny zaraďujeme medzi kazičov zubov?

Dodržiavate každý deň ústnu hygienu? Kupujete si drahé zubné pasty a ústne vody, a aj tak vám váš zubný lekár vždy nájde zubný kaz? Kde môže byť chyba? Asi je na čase pozrieť sa aj na zloženie jedálnička a obmedziť potraviny, ktoré najviac škodia zubom.

prejsť na článok

Zdravá konzumácia uhoriek

Uhorky patria do rovnakej skupiny ako tekvica, cukina či melón, a tiež ich zaraďujeme medzi najkultivovanejší druh zeleniny. Okrem toho je veľmi podstatné spomenúť, že ich zaraďujeme medzi najsilnejšiu zásaditú zeleninu. Ich pH je medzi 8 až 9 a jej konzu

prejsť na článok

Fluorid

Varenie – Potraviny – Dôležité minerály Význam pre organizmus: vkombinácii svápnikom sa podieľa na znižovaní kazivosti zubov Kde sa nachádza: morské produkty ariasy, čaj avoda zvhodných zdrojov Riziká nesprávnych dávok: nedostatok sa prejaví zvýšenou k

prejsť na článok

Potraviny zabíjajúce inteligenciu

Možno ste ani len netušili, že niektoré potraviny, s ktorými sa stretávame denno-denne, môžu mať devastujúci vplyv na fungovanie nášho mozgu. Chceli by ste vedieť o ktoré konkrétne potraviny sa jedná?

prejsť na článok

Šetriť na potravinách? Neoplatí sa...

Pri kúpe potravín nás často ovplyvňuje „nálepka“, ktoré potraviny sú zdravé a ktoré nie. Napriek tomu, že naše výdavky za potraviny sú vysoké, odborníci na výživu spokojní nie sú. Pomer výdavkov za potraviny na Slovensku je v pomere k ostatným krajinám E

prejsť na článok

Bielenie zubov

Bielenie zubov V priebehu života dochádza k postupnému zafarbovaniu zubných tkanív ukladaním pigmentov napríklad z kávy a čaju. Pigmenty na povrchu zubnej skloviny je možné odstrániť dentálnou hygienou, časť pigmentov je ale uložená hlbšie v zubných tkani

prejsť na článok