Koložvárska kapusta na spôsob UFO

Kyslá kapusta je jedným z najlepších zdrojov vitamínu v zimnom období, takže sme ju aj tento rok pripravili za 40 l keramickú nádobu. Ak sa nám zvýšila uvarená ryža a v chladničke máme mleté mäso, potrebujeme pridať iba pár drobností a chutné jedlo je na svete! Úžasná koložvárska kapusta sa dá pripraviť v UFO – disku na pečenie v rúre, ale aj na záhrade či počas túry v pahrebe. Suroviny:UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb 80 dkg kyslej kapusty15 dkg domácej údenej slaniny2 ks červenej cibule2-3 hlavičky cesnaku50 dkg mletého bravčového pliecka1 PL mletej červenej papriky20 dkg ryže4 dl smotany20 dkg údenej klobásysoľmleté čierne korenie Príprava: Ryžu (ak nemáme zvyšnú uvarenú), uvaríme v nádobe do polmäkka. Klobásu nakrájame na krúžky, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu podľa potreby premyjeme a necháme odkvapkať. K zvyšnej masti z klobásy pridáme ešte trocha inej masti, pridáme kapustu a dusíme. Slaninu nakrájame na kocky, vypečieme z nej masť, pridáme drobné kocky červenej cibule a jemne upražíme. Ku koncu pridáme aj prelisovaný cesnak a mleté mäso, ktoré pečieme dobiela. Posypeme mletou červenou paprikou a čiernym korením, soľou podľa chuti – podľa slanosti klobásy a slaniny – premiešame a ragú už máme hotové. K ragú môžeme primiešať ryžu, ja však radšej ingrediencie vrstvím, nielenže to lepšie vyzerá, ale aj chutí. UFO vymastíme masťou alebo olejom. Postupne v disku na seba vrstvíme kyslú kapustu, ragú, ryžu a krúžky klobásy, ktoré potrieme polovicou smotany. Tento postup opakujeme (kapusta, ragú, ryža, kapusta a druhá polovica smotany). Nakoniec pridáme krúžky klobásy a mletú papriku. Pečieme v uzatvorenom disku v rúre na 180 stupňoch, alebo teplej pahrebe približne 50-60 minút. Vyhasínajúce uhlíky môžeme klásť aj na vrch disku, horná vrstva smotany tak nadobudne krásnu zlatistú farbu. K jedlu prajem dobrú chuť a veľa dobrého bieleho vína! HAPPY FLAME VÝROBKY UFO TOURIST disk na pečenieUFO SEASONED FAMILY vypálený disk na pečenieUFO FAMILY disk na pečenieUFO SEASONED TOURIST vypálený disk na pečenieUFO PARTY disk na pečenieUFO SEASONED PARTY vypálený disk na pečenie Vybavenie na opekačku, turistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:HAPPYFLAME.ONLINE PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBEThe post Koložvárska kapusta na spôsob UFO first appeared on HAPPY FLAME ufo disk na pecenie.

prejsť na článok

Zavlažovacie vaky - efektívnejší spôsob polievania

Poznáte efektívnejší spôsob polievania novo vysadených stromčekov alebo už pevne zakorenených stromov ako pomocou zavlažovacích vakov? My nie. Ešte ste o nich nepočuli? Nevadí, v tomto blogu si o nich povieme niečo viac.

prejsť na článok

Ako správne používať vodítka? Rada nad zlato!

Nástroj, ktorý nás spája so psom...áno je to vodítko. Spôsob, akým ho používate, prezrádza vašu osobnosť a vzťah k vášmu psovi...

prejsť na článok

Čo je to marketingové 3M?

Hľadáte spôsob, ako efektívne pripravovať reklamné kampane? Marketingové 3M je potom pre Vás to pravé! The post Čo je to marketingové 3M? appeared first on JDagency.sk.

prejsť na článok

Tajomstvo bohatej úrody preverené rokmi! Vysádzajte v týchto kombináciách

Výsadba niektorých druhov zeleniny či byliniek vedľa seba môžu mať prospešný význam. Poznáte, ktoré to sú? Takýmto výsadbám sa hovorí aj zmiešané zeleninové kultúry. Výhody vzájomných vzťahov môžu byť od poskytovania tieňa cez oporu, dodávanie živín a

prejsť na článok

Ako sa vyrába pozlátené striebro?

Pozlacovanie a zlatenie spočíva nanesení vrstvy zlata na povrch iného materiálu, v našom prípade teda striebra. Tento spôsob zušľachťovanie šperkov je využívaný už staroveku.

prejsť na článok