Ker, ktorý kvitne v zime - hamamel

Hamamelis Virginiana, po slovensky Hamamel virgínsky je u nás pomerne neznámy ker. Prišiel k nám zhruba pred sto rokmi. Do Európy sa dostal vďaka zberateľovi rastlín Charlesovi Mariesovi, ktorý ho objavil v Ázií a priviezol ako veľkú raritu.

prejsť na článok

POZNÁTE VRESY A VRESOVCE?

Medzi výnimky kyslomilných vresovcov patrí vresovec bylinný (Erica herbacea), ktorý kvitne v zime. Rastie aj neutrálnej alebo slabo alkalickej pôde a okrem každoročného zrezania vyžaduje len málo rutinných zásahov. Iné druhy vresovcov vhodných na pestova

prejsť na článok

Vypestujte si na okne marakuju

Marakuja nádherne kvitne a prináša chutné, zdravé plody plné vitamínov. A na jej pestovanie vám stačí kvetináč na slnečnom stanovisku.

prejsť na článok

Čo robí včelár v zime?

Včelár sa pripravuje na novú sezónu – chystá rámiky, ošetruje prázdne úle a stará sa o údržbu včelárskych zariadení. Okolo Vianoc robí aj jedno ošetrenie a zbiera tzv. zimné melivo, teda voskové zvyšky, ktoré dáva na rozbor na prítomnosť spór. A ak mu

prejsť na článok

Chutný baklažán

Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.

prejsť na článok

Pľúcnik lekársky – najobyčajnejšia jarná bylina

Túto trvácu liečivú bylinku môžeme nájsť v lesoch, v húštinách na tmavých a vlhkých miestach. Pľúcnik lekársky obľubuje vápenitú pôdu. Kvitne od marca do mája.

prejsť na článok