Kde sa môžete stretnúť s Občianským združením?

Občianske združenie založenie Občianske združenie umožňuje občanom sa svojvoľne stretávať, združovať a diskutovať na rôzne témy, ktorým sa venuje a zaoberá ich združenie. Ich občianske združenie môže vykonávať rôznu činnosť, a to kdekoľvek na Slovensku Môže sa jednať o nejaké kluby, združenia, skupiny či zväzy. Ich hlavným účelom je dosiahnuť svoje ciele, ktoré si spoločne vytýčili v ich záujmovej oblasti. Oblasti, ktorým sa občianske združenia môžu venovať a zaoberať sú napríklad poľnohospodárstvo, bezpečnosť v cestnej premávke, šport a vzdelávanie, pomoc zvieratám alebo rozvoj životného prostredia. Občianske združenie je právnickou osobu prináleží mu, teda podpisovať rôzne zmluvy, ktoré sa týkajú činnosti združenia, uzatvárať dohody, zakladať a realizovať rôzne projekty. Založiť ho môžu minimálne traja právoplatní občania Slovenskej republiky. Prvý krok, ktorý musí urobiť každý žiadateľ je podať návrh na Ministerstvo vnútra SR. Treba uviesť, že aspoň jeden z 3 členov prípravného výboru, čiže jeden zo záujemcov musí dosiahnuť minimálne 18 rokov. Ten člen, ktorý dosiahol plnoletosť môže zastupovať ostatných neplnoletých členov. Obsah návrhu tvoria osobne údaje všetkých členov prípravného výboru, ako sú napríklad mena, priezviska, rodné čísla či adresy trvalého bydliska. Za návrh ste povinný zaplatiť správny poplatok vo výške 66€. Návrh by mal byť jednoduchý a stručný. Odporúčaný rozsah je jedna A4. Okrem návrhu je potrebné s návrhom poslať na Ministerstvo vnútra aj stanovy. Ide o súhrn záväzných pravidiel, kde je potrebné uviesť napríklad základné informácie o vznikajúcom občianskom združení, ako je napríklad oblasť, v ktorom sa bude občianske združenie pohybovať respektíve (akej činnosti sa “mieni” venovať) či jeho názov. Ministerstvo vnútra je povinne prijať každý návrh na založenie občianskeho združenie každému kto spĺňa základné podmienky pre vznik občianskeho združenia. Článek Kde sa môžete stretnúť s Občianským združením? se nejdříve objevil na Kosma.

  • Web: Kosma
  • Aktualizované: 13.11.2023
prejsť na článok

Občianske združenie Košicki špivaci

MSS je od roku 2007 občianskym združením s oficiálnym názvom – Občianske združenie Košicki špivaci. Vzhľadom k tomu, že pôsobí v mestskej časti Košice – Sever a príslušný miestny úrad jej umožňuje stretávať sa na nácvikoch v jeho kultúrnom stredisku, Koši

prejsť na článok

Ako môžete zrušiť životné poistenie?

Chcete zrušiť životné poistenie a neviete ako na to? V poisťovni sa tomu nepotešia a budú hľadať spôsoby ako poistenie zachovať. Nech je dôvod na zrušenie akýkoľvek, máte na to právo a zároveň sa musíte riadiť občianskym zákonníkom.

prejsť na článok

Generácia Z Fantomas

p r e d s t a v e n i e Generácia Z: FANTOMAS Informácie

prejsť na článok

Ezmluva-založenie občianskeho združenia

Ak máte konkrétny cieľ, ktorý chcete dosiahnuť a zároveň ste presvedčení, že spoločné úsilie viacerých ľudí je na dosiahnutie tohto cieľa efektívnejšie, založenie občianskeho združenia môže byť pre Vás tou správnou voľbou. Spoločnosť Ezmluva Vám v tejto o

prejsť na článok

PODUJATIA 2024 kde nás môžete stretnúť

Rok 2024 bude pestrý, spoločenský a s vínom v ruke Zapíšte si do kalendárov kde všade sa budete môcť stretnúť s nami a s našimi vínami: 13. apríl – DEŇ MODRANSKÝCH PIVNÍC, Modra 27. apríl Vinšpacírka, Banská Bystrica 4. máj – VÍNOVÝ TRH, Modra 11.

prejsť na článok