KAŽDÝ TÝŽDEŇ INÝ ZAŽITOK! Slovenská ľudová majolika 8/52

Príďte sa pozrieť do najstarších a najväčších remeselných keramických dielní na Slovensku. Slovenská ľudová majolika je tu už 137 rokov a vychovala celé generácie keramických majstrov. Vyskúšajte si točenie na kruhu, vyrobte si vlastnú keramiku v rámci kreatívnych workshopov, alebo príďte na exkurziu. Modranská majolika a majoliková ornamentika patria do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva [] Príspevok KAŽDÝ TÝŽDEŇ INÝ ZAŽITOK! Slovenská ľudová majolika 8/52 zobrazený najskôr Slovenská ľudová majolika.

prejsť na článok

Maľované s láskou

Čarovné Slovensko, Marec 2020 Príspevok Maľované s láskou zobrazený najskôr Slovenská ľudová majolika.

prejsť na článok

Ako sa tvorí slávnosť z hliny

Slávnosť hliny – Keramická Modra a jej desať ročníkov hodnotia dobrovoľníci, organizátori, partneri a návštevníci podujatia. Príspevok Ako sa tvorí slávnosť z hliny zobrazený najskôr Slovenská ľudová majolika.

prejsť na článok

Článok v Mladé Frontě Dnes

Článok vyšiel 7. apríla 2021 v Mladé Frontě Dnes, v prílohe Doma. Autorkou článku je Mgr. Pavla Apostolaki, fotky sú od Lucie Mandincovej, Katky Hubinskej azarchívu SĽM. Príspevok Článok v Mladé Frontě Dnes zobrazený najskôr Slovenská ľudová majolika.

prejsť na článok

LETNÉ NOVINY TV MARKÍZA

Mali sme u nás návštevu z Letných novín! Preto ak ste to nestihli, môžete si nás pripomenúť od 2:30 z archívu. https://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/epizoda/30220-televizne-noviny/25-markiza-na-cestach?fbclid=IwAR2khC0LU3PdEuUDokU-KRpSUwEw

prejsť na článok

LACO TEREN V MAJOLIKE

V osemdesiatych rokoch minulého storočia som túžil maľovať moje motívy na keramiku v Majolike Modra. Po rokoch sa to vďaka priateľom podarilo, tak som začal s tými osemdesiatymi, čas je elastický a ja maľujem, ako keby som sa vrátil a začal znovu. Som rád

prejsť na článok