Jednoduché dychové cvičenia na zlepšenie fyzického a duševného zdravia

Chcete sa zbaviť únavy a úzkosti? Chýba vám pokoj a neviete sa uvoľniť? V tom prípade začnite dýchať. Overené dychové cvičenia proti stresu a iným ťažkostiam vás dokážu nabiť energiou, o akej ste ani netušili, že sa vo vás skrýva. Spoznajte silu správneho dýchania a naučte sa ovládať svoje telo aj myseľ. Význam dychových cvičení pre naše zdravie Dýchanie je jednou zo základných funkcií ľudského tela. Dodáva organizmu kyslík, dokáže vyčistiť unavenú myseľ a posilniť svaly. Pomalé a hlboké dýchanie nás upokojuje a prispieva k relaxácii, znižuje napätie a úzkosť a zlepšuje koncentráciu aj funkcie pamäte. Rýchle a plytké dýchanie naopak prispieva k úzkostiam, svalovému napätiu či bolestiam hlavy. Najmä dlhodobý stres narúša fungovanie celého ľudského organizmu. Zhoršuje spánok, schopnosť uvoľniť sa a regenerovať a narúša naše psychické a fyzické zdravie. Často vedie ku chronickým zdravotným problémom ako vysoký tlak, kardiovaskulárne ochorenia, psychické problémy a oslabenie imunitného systému. Riešenie je pritom jednoduchšie, ako by sa mohlo zdať. Stačí správne dýchať a telo sa vráti do optimálneho stavu. Pravidelná práca s dychom formou dychových cvičení proti úzkosti a na stres je účinným spôsobom, ako spomaliť telo aj myseľ a stabilizovať všetky dôležité funkcie v ľudskom organizme. Ako na to? 3 efektívne dýchacie cvičenia proti stresu a úzkostiam Základom je vyhradiť si na dychové cvičenie čas každý deň. Aby malo dýchanie proti stresu efekt, venujte mu minimálne 3 až 5 minút kedykoľvek počas dňa. Vyrovnané dýchacie cvičenie Ide o dychové cvičenie zameriavajúce sa na rovnako dlhé nádychy a výdychy. Cieľom je navodenie pokojnej mysle a rovnováhy. Dôležité je zvoliť si takú dĺžku dychu, ktorá bude pre vás prijateľná – teda ani prikrátka, ani príliš dlhá a zložitá (odporúča sa trvanie jedného nádychu a výdychu v rozpätí približne 5 sekúnd). Stopercentný výdych Často pociťujeme, akoby nám chýbal kyslík a tým aj pokoj a energia. Dôvodom je, že sa nedostatočne nadychujeme a vydychujeme. V dôsledku toho telu nedodávame dostatok kyslíka a v pľúcach ostáva „vydýchaný vzduch“. Pomáha jednoduchá metóda – sústrediť sa na dýchanie a skúsiť z pľúc vydýchnuť všetok vzduch. Uvedomelé dýchanie Cenným cvičením je naučiť sa pozorovať vlastný dych. Technika sústredeného vnímania prirodzeného rytmu dychu nás učí vnímať pocity, ktoré súvisia s dýchaním, naplno vstrebávať všetky myšlienky a emócie a prijímať ich (bez snahy nejako ich ovplyvniť či kontrolovať). Cieľom tohto dychového cvičenia je uzemnenie v danom momente. Jeho pravidelným opakovaním sa v nás upevní prirodzený pocit bezpečia, pokoja a spokojnosti. The post Jednoduché dychové cvičenia na zlepšenie fyzického a duševného zdravia appeared first on eČasenka.sk.

prejsť na článok

Ashwagandha - liečivá bylina z Ázie

Ashwagandha je bylinka, ktorá má dlhú históriu používania v tradičnej ázijskej medicíne. Táto liečivá rastlina, ktorá sa vyskytuje najmä v Indii a Afrike, sa používa na zlepšenie fyzického a psychického zdravia už tisícky rokov.

prejsť na článok

Ladywork diastáza 06/2021

Pred vstupom do skupinového kurzu je nutné absolvovať DIAGNOSTIKU!Termíny diagnostiky ZADARMO v Katies club Fyzio centre, Kukučínova 7, Košice UTOROK | 25.5.2021 | o 17:00

prejsť na článok

Fyzioterapeutické cvičenia - rázová vlna, individuálne cvičenia, masáže či bankovanie

Cena: 17 €Fyzioterapeutické cvičenia - rázová vlna, individuálne cvičenia, masáže či bankovanie

prejsť na článok

NOVÉ KURZY LADYWORK Október 2021

Ladywork je 9-týždňový program, ktorý je primárne zameraný na nápravu popôrodnej diastázy, posilnenie svalov panvového dna vo všetkých vrstvách a reaktiváciu celého, ženského jadra.

prejsť na článok

NOVÉ KURZY LADYWORK Január 2022

Ladywork je 9-týždňový program, ktorý je primárne zameraný na nápravu popôrodnej diastázy, posilnenie svalov panvového dna vo všetkých vrstvách a reaktiváciu celého, ženského jadra.

prejsť na článok