Harira (tradičná Marocká polievka)

Ingrediencie: 2 veľké cibule 2 mrkvy 4 strúčiky cesnaku 5 stoniek zeleru 2 červené čili papričky 100 g K-Bio červenej šošovice 3 PL K-Bio olivového oleja citrón 2 ČL mletej kurkumy 1 ČL mletej rasce 1 ČL mletej škorice 1 ČL mletého zázvoru 600 ml K-Bio konzervovaných paradajok 2 L kuracieho vývaru 300 g konzervovaného cíceru 1 hrsť čerstvého koriandru soľ čierne mleté korenie Postup: Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixovane paradajky, najemno nasekanú čili papričku,vývar a privedieme k varu. Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť. Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.The post Harira (tradičná Marocká polievka) first appeared on Pán Tymián.

prejsť na článok

Zemiaková polievka s hríbmi

Tradičná zemiaková polievka, ktorú si mnohí z nás pamätajú z prázdnin u babičky.

prejsť na článok

Poctivá cesnaková polievka

Polievka, ktorá postaví chorého na nohy. Môže sa hodiť aj po fláme.

prejsť na článok

Hrášková krémová polievka

Veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú zvládnu uvariť aj deti. O to viac im bude chutiť.

prejsť na článok

Tradičná rozlúčková opekačka s Mravčekom

Našim škôlkarom prajeme dobré pani učiteľky a veľa nových priateľov. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať. Ďakujeme! Kolektív detských jaslí Mravček The post Tradičná rozlúčková opekačka s Mravčekom appeared first on Jasle Mravček Trenčín.

prejsť na článok

Paradajková polievka história a súčasnosť

Paradajková polievka je dnes jednou z najpopulárnejších polievok na svete, ale máte tušenie, že sa pôvodne vôbec neservovala ako polievka? Jej história siaha až do 18. storočia a mala mnoho podôb, kým sa stala tým, čo poznáme dnes. Paradajky, ktoré sa

prejsť na článok