Energia vyrábaná z biologického odpadu ošípaných

Zandam-syrárstvo a chov ošípaných, v spolupráci so spoločnosťou Ibert zaoberajúcou sa výrobou energie z prírodných zdrojov, nedávno založili závod na výrobu bioplynu z odpadu ošípaných využiteľného na elektrinu a teplo.

prejsť na článok

Zastavme africký mor ošípaných

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) spustil kampaň Zastavme africký mor ošípaných, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o africkom more ošípaných (AMO) na Slovensku a informovať

prejsť na článok

Jadrová energia

Využitie jadrovej energie má veľa faktorov, ktoré závisia od technológie avyužitia. Jadrová energia zabezpečuje hlavné tieto kategórie: Výroba elektrickej energie – používa sa na generovanie elektrickej energie vjadrových elektrárňach. Jadrové palivo urán

prejsť na článok

Certifikát o recyklaci odpadů z obalů za rok 2022

Dexon Czech s.r.o. má uzavřenou smlouvu o sdruženém plnění a plní tak povinnost zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů.

prejsť na článok

Ekologický záhradkár bez kompostoviska? Nemožné :)

Bio odpad nepatrí do spaľovní komunálneho odpadu ani na skládku, ale do kompostu. Tam z neho namiesto odpadu získate cenné organické hnojivo. Prispejte k zlepšeniu životného prostredia – postavte si kompostovisko.

prejsť na článok

Osvědčení o zapojení do systému recyklace odpadů z elektrozařízení na rok 2023

Dexon Czech s.r.o. má uzavřenou smlouvu o sdruženém plnění a plní tak povinnost zajištění zpětného odběru a využití odpadů z elektrozařízení.

prejsť na článok