Elektrické vozidlá

Elektrické vozidlá Používanie elektrických vozidiel (EV) ako ekologickejšej a efektívnejšej náhrady za konvenčné vozidlá s benzínovým pohonom narastá. Elektromobily, ktoré namiesto spaľovacieho motora využívajú elektromotor, neznečisťujú životné prostredie a fungujú oveľa tichšie. Znížený vplyv elektrických vozidiel na životné prostredie je jednou z ich najdôležitejších výhod. V porovnaní s konvenčnými vozidlami poháňanými benzínom prispievajú elektrické vozidlá k menšiemu znečisteniu ovzdušia a emisiám skleníkových plynov, pretože počas jazdy nevypúšťajú žiadne emisie. To je mimoriadne dôležité najmä v mestách, kde je znečistenie ovzdušia vážnym zdravotným problémom. Elektromobily tiež spotrebujú menej energie na kilometer ako vozidlá na benzín, pretože sú poháňané elektrickou energiou, čo im umožňuje prejsť na jedno nabitie väčšiu vzdialenosť. Ďalšou výhodou sú nižšie prevádzkové náklady elektrických vozidiel. Náklady na nabíjanie elektromobilu sú často nižšie ako náklady na tankovanie vozidla s benzínovým motorom, pretože elektromobily sú poháňané elektrickou energiou a nie palivom. Elektromobily si tiež vyžadujú menej údržby a majú nižšie riziko nákladných mechanických problémov, pretože majú menej pohyblivých častí ako bežné vozidlá. Rozšírené používanie elektrických vozidiel však nie je bez problémov. Jedným z najväčších problémov je chýbajúca podporná infraštruktúra. Pre vodičov elektrických vozidiel môže byť náročné nájsť miesto na nabíjanie svojich vozidiel, najmä pri cestovaní na dlhé vzdialenosti, hoci na celom svete je zriadených neustále viac nabíjacích staníc ako čerpacích staníc. Keďže elektromobily majú menší dojazd ako bežné vozidlá, nemusia byť vhodné pre osoby, ktoré často potrebujú cestovať na veľké vzdialenosti. Ak to zhrnieme, elektrické vozidlá sú fascinujúcim a nádejným technologickým pokrokom, ktorý má potenciál úplne zmeniť náš pohľad na dopravu. Výhody elektrických vozidiel sú zrejmé, aj keď stále existujú určité prekážky ich zavedenia. Môžeme očakávať nárast počtu jednotlivcov, ktorí budú používať elektrické vozidlá ako hlavný spôsob dopravy, pretože sa rozšíri infraštruktúra a technológia pokročí.

prejsť na článok

Volvo odhaľuje plne elektrickú vlajkovú loď SUV.

Bude sa volať EX90 a bude sa predávať spolu s XC90 na vrchole ponuky Volvo. Vozidlo bude vybavené elektronickými asistenčnými funkciami pre vodiča ako aj systémom snímania pasažierov, ktorý dokáže rozpoznať, či v kabíne alebo kufri zostala blízka osoba.

prejsť na článok

Najlacnejšie elektrické  vykurovacie káble a rohože

Najlacnejšie elektrické  vykurovacie káble a rohože na našom trhu s 15 ročnou zárukou. Objednajte si priamo u nás. The post Najlacnejšie elektrické  vykurovacie káble a rohože appeared first on Elektrické kúrenie InterClima.

prejsť na článok

Čo znamená pojem totálna škoda vozidla?

Totálna škoda nie je to, čo si pod týmto pojmom obyčajne ľudia predstavia. Neznamená to úplné zničenie vozidla. Totálna škoda znamená hranicu, kedy je oprava vozidla podľa poisťovne neekonomická. Náklady na opravu auta sú vyššie ako zostatková cena vozid

prejsť na článok

Elektrické ohradníky ako špeciálny tip pre chovateľov

Elektrické ohradníky sú modernou alternatívou klasických plotov. Pre aké zvieratá sú vhodné, a aké majú výhody?

prejsť na článok

Elektrické otvárače okien a nadsvetlíkov GEZE

GEZE ECchain retiazkový pohon Oblasť použitia: Jednoduchá automatizácia vetrania v oblasti okien a fasád Výklopné, otočné a sklopné krídla otvárajúce sa smerom dnu Použiteľné pre plastové, drevené a hliníkové okná Montáž na rám Parametre: Rozmery:

prejsť na článok