Drožďová nátierka

Na masti speníme nasekanú cibuľu, pridáme droždie a opražíme. Do mixéra dáme vychladnuté droždie, pridáme posekané vajce, maslo, mlieko, sardelovú pastu a rozmixujeme. Do nátierky pridáme...

prejsť na článok

Tekvicová nátierka

Varenie – Recepty – Studený bufet Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice. Ingrediencie: tekvica Hokaido chilli papričky podľa chuti citrónová kôra podľa potreby 1 jablko korenie podľa potreby 250 ml kyslej smotany soľ podľa chuti

prejsť na článok

Šošovicová nátierka

Varenie – Recepty – Studená kuchyňa Zdravá a zároveň chutná nátierka, ideálna ľahká večera. Ingrediencie: 1 lyžička balsamica 2 lyžice bieleho jogurtu 2 lyžice červenej šošovice polovicu cibule 100 g tvrdého syru (do 30% tuku) Príprava: Syr nas

prejsť na článok

Šunková nátierka

Šunku pomelieme, pridáme maslo, soľ a dobre vymiešame. Natrieme na chlieb a ozdobíme kolieskami reďkovky.

prejsť na článok

Tresčia nátierka

Tresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme nátierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou,...

prejsť na článok

Ako si vyrobiť domácu masť?

Do slovenskej tradičnej kuchyne jednoznačne patrí masť. Či už bravčová, husacia alebo kačacia, všetky boli po mäse kvôli vysokej kalorickej hodnote najdôležitejším produktom zabíjačky. Používala sa do zápražiek, na vyprážanie, ako nátierka či len tak, na

prejsť na článok