Diviačie rezne v tlakovom hrnci

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Divina dusená vo vlastnej šťave a vylepšená praženou slaninou. Ingrediencie: 500 g diviačieho mäsa mleté čierne a biele korenie hladká múka 40 g masti 1 veľká cibuľa 1 lyžička papriky 30 g údenej slaniny Príprava: Mäso umyjeme, utierkou poutierame, pokrájame na plátky a vyklepeme. Potom rezne posolíme, posypeme mletým čiernym i bielym korením a obalíme v múke. Plátky mäsa na rozpálenej masti opečieme z oboch strán a vyberieme. V masti potom opražíme dosklovita pokrájanú cibuľu, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme opečené plátky mäsa, podlejeme horúcou vodou, tlakový hrniec uzavrieme a dusíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Na udusené mäso vo vlastnej šťave vylejeme opraženú slaninu a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi a zeleninovým prívarkom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Cisárske rezne

Pikantné kuracie rezne z indickej kuchyne, stačí prichystať deň dopredu .

prejsť na článok

Varenie v tlakovom hrnci

Varenie – Príprava jedál Tlakový hrniec, tzv. papiňák, je síce symbolom modernej kuchyne, ale vskutočnosti ho francúzsky vedec Denis Papin vynašiel už vroku 1679. Jeho cieľom bolo urýchliť varenie jedál azachovať výživovú hodnotu i prirodzenú chuť potrav

prejsť na článok

Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno Pečené bravčové koleno

prejsť na článok

Hovädzia pečeň na slanine

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Rezne z hovädzej pečene s hustou šťavou podávané s ryžou. Ingrediencie: 400 g hovädzej pečene 40 g slaniny 1 veľká cibuľa 10 g múky soľ mleté čierne korenie Príprava: Na kocky pokrájanú a opraženú slaninu pridám

prejsť na článok

Dusená roštenka so zeleninou

Mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a prudko opečieme po oboch stranách. Šťavu zlejeme, cibuľku najemno nakrájame a speníme. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, opečenú roštenku,...

prejsť na článok