Deti si vyberajú ako prídu na svet

Deti si vyberajú spôsob príchodu na svet. Dlho som nevedela uchopiť, prečo niektoré deti jednoducho musia ísť sekciou. A nevedela som mať voči sekcii neutralny postoj. Asi aj preto, že sama som prišla na svet sekciou. Odmala mám vo vážnych rozhodnutiach pocit stresu a akoby sa snažím rýchlo urobiť to rozhodnutie, aby niekto nerozhodol za mňa.. A toto je niečo čo som si nedávno navnímala a snažím sa prijať to, že som si zvolila za prichod sekciu a, že potrebujem čeliť tomu, čo som sa tým mala/chcela naučiť.Ale odbočila som. Deti si volia to, ako prídu na svet. Ale tiež ak by si mohli slobodne vybrať, tak hneď po príchode na svet chcú byť s mamou, na mame. Uistiť sa, upokojiť sa, odfúknuť si, že po tej náročnej ceste je TAM.. MAMA.. Jej srdce, jej vôňa, jej hlas.Stred vesmíru, všetko čo doteraz poznali je tam. Toto je totiž TEN kľúč. Kľúč k prepojeniu sa. K tomu aby sa v žene spustil ten hormonálny kolotoč, to zamilovanie sa, ten pocit oddanosti, to MATKODIEŤA v svahilčine MAMATOTO kedy na určitú dobu sa stanú jedno aj keď už dieťa nie je v bruchu. V žene to tiež spúšťa sebaDÔVERU, sebaVEDOMIE a aj vďaka tomu cíti takú tú absolutnu kompetentnosť. Ten zvláštny pocit, že aj keď nevie, tak jednoducho vie čo to bábo potrebuje. Dieťa bondingom získava dôveru v miesto kam prichádza, pocit bezpečia. Dojčenie je mimochodom predĺžený pupočník. Často deti, ktoré nemali dotepaný pupočník majú potrebu doplniť si to dojčením.Nejdem generalizovať to veru nie. Lebo každá žena a každé dieťa je dokonalý vesmír. Ale príde mi zvláštne prečo tak obyčajná ľudská, základná vec ako bonding je tak prehliadaná, podceňovaná keď na tieto závery, ku ktorým už pár rokov prichádzam su davno potvrdene aj vedeckou spoločnosťou.. Prečo sa zabúda na to obyčajné, ľudské? Milé nech toto čítanie vo vás vyvolalo akúkoľvek emóciu, je to v poriadku. Úprimne, ja som si poplakala pri uvedomení si týchto spojitostí.

prejsť na článok

Generačné tvorivé dielne s tématikou Veľká noc

Prídu medzi nás deti zo Základnej umeleckej školy v Brusne.

prejsť na článok

Vplyv technológií na hračky a hry detí: Ako technológie menia spôsob, akým sa deti hrajú

Technológie významne ovplyvnili spôsob, akým sa deti hrajú a narábajú s hračkami. Od interaktívnych a vzdelávacích hračiek až po hry s virtuálnou realitou - technológie otvorili deťom úplne nový svet možností na hranie. S týmto pokrokom však prichádzajú a

prejsť na článok

Toxíny a Detoxikácia organizmu od A po Z

21. storočie = drogami poháňaný svet Drogy, chemikálie, lieky, pesticídy, konzervanty, farbivá, E-čka, smog, radiácia, žiarenie Žijeme vo svete, ktorý je preplnený drogami a chemikáliami. Pouličné drogy a lieky na predpis sú rozšírené v celej spoločnosti.

prejsť na článok

Deň detí 2014

Detský domov tak ako každý rok aj tentokrát usporiadal oslavu na deň detí. O perfektnej atmosfére prezradí samotná prezentácia obrázkov. Príspevok Deň detí 2014 je zobrazený ako prvý na Centrum pre deti a rodiny.

prejsť na článok