Cviklové fašírky

Zvažuješ ako zakomponovať esenciálne oleje do svojej kuchyne, avšak nevieš ako na to? Možností je neúrekom, no dnes Ti prinášam tip so zmesou Thai. Ak je pre teba ten správny čas vyskúšať niečo nové, tento článok s receptom na cviklové fašírky od Zuzky bude pre teba ako stvorený. Neuveriteľná chuť na dosah Zmes Thai pozostáva z niekoľkých esenciálnych olejov, ktoré vytvárajú harmóniu chutí pre naše jedlo. Nájdeme v nej esencie ako Coriander, Galanga, Cumin, Lemongrass, Spearmint, Kaffir Lime, Ginger, Basil, and Pink Pepper. Áno, čítaš správne, niektoré z esencií sú u nás dostupné aj ako samotné oleje, no niektoré znejú exoticky. Nie je to skvelé? Poďme na recept Ingrediencie pre cviklové fašírky Potrebujeme:4 kúsky stredne veľkej cvikleCibuľaCesnakOvsené vločkyHimalájska soľVajíčkoStrúhankaZmes Thai Cviklové fašírky sú chutná dobrota. A v pôstne dni sú taktiež ideálnou náhradou za mäsové jedlá Zuzana Bednárová Postup na prípravu Cviklových fašírok Postup na prípravu Cviklových fašírok je nasledovný:Cviklu uvaríme do polomäkka, ošúpeme a nastrúhame.Pridáme cibuľu a cesnak opražený na bravčovej masti do zlatista, soľ, vločky, vajíčko a kvapku zmesi Thai.Vypracujeme hmotu a obalíme ju v strúhanke.Takto pripravené poukladáme na papierom vyložený plech a pečieme v rúre (alebo klasicky na panvici).Príloha môže byť napríklad zemiakové pyré. Cvikla obsahuje množstvo vlákniny podporujúcej naše trávenie. Vďaka vitamínu C cvikla podporuje aj imunitný systém a vďaka Betaínu taktiež našu pečeň Thai nie je jediná zmes do kuchyne Podarili sa ti cviklové fašírky podľa tohto receptu? Verím, že si pochutnáš. Zmes Thaj však nie je jedinou zmesou do kuchyne. Počas Vianoc bolo možné v posledné roky získať aj ďalšie podobné zmesi a to Mexican (mexická zmes vhodná do tacos, fajitas, burritos, alebo nachos omáčok), Italian (talianska zmes skvelá na mäso, cestoviny, či šaláty) a Tropical (tropická zmes vhodná na ryby a krevety, no aj do smoothies). Páčil sa ti tento článok? Priniesla nám ho Zuzana Bednárová, ktorá sa rada venuje rozličnej tvorbe a okrem iného objavuje aj rôzne kombinácie chutí v kuchyni. Je to mamina dvoch detí, ktorá nám aj naďalej bude prinášať skvelé tipy a tak sa máš na čo tešiť. The post Cviklové fašírky appeared first on Maruland.

prejsť na článok

Zaváraná cvikla – najlepšie recepty

Zaváraná cvikla patrí spolu so zaváranými uhorkami k evergreenom slovenskej kuchyne. A niet sa čo čudovať, pretože už naše staré mamy vedeli, aké skvelé účinky na naše zdravie má cvikla, inak nazývaná aj červená repa. Cvikla je vynikajúcim zdrojom vitamín

prejsť na článok

Ako na domáci fine dining? Toto sú rady šéfkuchára!

Aj vy patríte k milovníkom jedla, ktorí do svojho života radi prinášajú nové gastronomické zážitky? Ak ste sa ešte náhodou nestretli s pojmom fine dining, radi vás s ním zoznámime. Na druhej strane, možno o tom ani neviete a tento zážitok ste si už dopria

prejsť na článok

Fine dining – vytvorte si doma gastronomický zážitok s radami šéfkuchára

Aj vy patríte k milovníkom jedla, ktorí do svojho života radi prinášajú nové gastronomické zážitky? Ak ste sa ešte náhodou nestretli s pojmom fine dining, radi vás s ním zoznámime. Na druhej strane, možno o tom ani neviete a tento zážitok ste si už dopria

prejsť na článok

VALDOBBIADENE kráľovstvo bubliniek. Dobrý tip ma gurmánsky víkend.

Valdobbiadene by sme pokojne mohli nazvať aj hlavným mestom prosecca. Toto slávne šumivé víno z pestovanej odrody Glera vyrábajú vinohradníci a vinári v dvoch oblastiach, a to Friuli-Venezia Giulia a Veneto, na rozlohe skoro 20 000 hektárov. Avšak iba mal

prejsť na článok

Agni 40 typov metabolizmu

Agni znamená oheň. Je tu spojenie so staroslovienčinou a sanskritom. Pôvod slovenského slova oheň ogen, v ohni = v ogni = agni,. Agni je jedným z piatich prvkov panča-máha-bhúta, ktoré pôsobia v našom tele. Päť elementárnych prvkov hmotnej prírody, menov

prejsť na článok