Kura Kráľovské - Udržateľne, humánne a odvážne

Kura Kráľovské je na Slovensku výnimočné. Nenájdete v ňom žiadne antibiotiká ani hormóny či umelé prísady. Chováme sa k nemu slušne a chováme ho v kontrolovanom welfare chove.

prejsť na web

Víno a kuracie mäso: poradíme vám so správnym výberom

Hydina patrí na Slovensku k jednému z najobľúbenejších pokrmov všeobecne, a to z viacerých dôvodov: je ľahko stráviteľná, dá sa hravo kombinovať s prílohami rôzneho druhu a charakteru, je cenovo dostupná a málo kalorická, s vysokým podielom bielkovín. Vie

prejsť na článok

Ako na domáci fine dining? Toto sú rady šéfkuchára!

Aj vy patríte k milovníkom jedla, ktorí do svojho života radi prinášajú nové gastronomické zážitky? Ak ste sa ešte náhodou nestretli s pojmom fine dining, radi vás s ním zoznámime. Na druhej strane, možno o tom ani neviete a tento zážitok ste si už dopria

prejsť na článok

Infografika: Kuchynský slovník III. – druhy príprav pokrmov, ktoré vás očaria

Zostaňte s nami v obraze. Pripravili sme pre vás ďalší kuchynský ťahák – slovník, ktorý vám priblíži rôzne kulinárske techniky. Ani zďaleka neprináša všetky pojmy, ktoré by ste mohli poznať, ale veríme, že vás naučíme niečo nové. Tak čo budete variť dnes?

prejsť na článok

Infografika: Kuchynský slovník II. – jedlá, ktoré si zamilujete

V druhej časti nášho kuchynského slovníka vám prinášame zaujímavé pokrmy. Stretnúť sa s nimi môžete vo svete, ale i u nás doma. Oboznámte sa s nimi, inšpirujte a ohúrte svojich blízkych. Väčšinu z nich si ľahko a rýchlo pripravíte aj doma.   Stiahnuť inf

prejsť na článok

Infografika: Kuchynský slovník I. – suroviny, ktoré by ste mali poznať

Máte radi rôzne zaujímavé chute a suroviny? Radi skúšate nové recepty a experimentujete? Alebo si exotické pokrmy doprajete len v reštauráciách? Pripravili sme pre vás prehľad zaujímavých a v niektorých prípadoch až exotických surovín. Poďte sa s nimi zoz

prejsť na článok

Fine dining – vytvorte si doma gastronomický zážitok s radami šéfkuchára

Aj vy patríte k milovníkom jedla, ktorí do svojho života radi prinášajú nové gastronomické zážitky? Ak ste sa ešte náhodou nestretli s pojmom fine dining, radi vás s ním zoznámime. Na druhej strane, možno o tom ani neviete a tento zážitok ste si už dopria

prejsť na článok

Kuracie prsia moderne – poké miska

Jedlo hrajúce chuťami a farbami, ktoré sa stáva čoraz modernejším pre všetky vekové kategórie. Reč je o poké bowl alebo poké miske, do ktorej si môžete dať naozaj čokoľvek, na čo práve máte chuť – od zeleniny cez mäso, strukoviny, šalát, rôzne dipy až po

prejsť na článok

Kurací vývar ako základ jedál

Jednou zo základných zložiek mnohých jedál je vývar – či už zeleninový, kurací, hovädzí, alebo rybí. Lahodný kurací si môžete jednoducho navariť do zásoby, zamraziť a potom využívať na prípravu ďalších jedál. Vyjde vás lacnejšie a chutí mnohonásobne lepši

prejsť na článok

Na mexickú nôtu: neodolateľné domáce quesadilly

Milovníkom mexickej kuchyne určite nemusíme dvakrát predstavovať túto dobrotu. Pre nich, ale aj pre tých, ktorí ju ešte nevyskúšali, tu máme perfektný recept. Nenáročná príprava a chutné suroviny z nej robia favorita rýchlych a ľahkých obedov či večerí. T

prejsť na článok

Víno a kuracie mäso – poradíme vám so správnym výberom

Hydina patrí na Slovensku k jednému z najobľúbenejších pokrmov všeobecne, a to z viacerých dôvodov: je ľahko stráviteľná, dá sa hravo kombinovať s prílohami rôzneho druhu a charakteru, je cenovo dostupná a málo kalorická, s vysokým podielom bielkovín. Vie

prejsť na článok