Čo obsahuje lepok?

Ak trpíte celiakiou, Váš imunitný systém reaguje na prítomnosť lepku vysokou tvorbou protilátok, pretože ho vtele považuje za škodlivého nepriateľa. Intolerancia sa nemusí nutne prejaviť vdetstve ale aj počas inej fázy života. Čo všetko teda lepok obsahuje aprečo po jeho konzumácii môžu nastať nepríjemné vedľajšie účinky? Čo je lepok? Lepok je druh bielkoviny, ktorá sa Pokračovať v čítaní Príspevok Čo obsahuje lepok? je zobrazený ako prvý na Celi.sk.

prejsť na článok

Je pšeničný škrob bezlepkový?

bezlepkac.sk Je pšeničný škrob bezlepkový? Pšeničný škrob je vyrobený z pšeničných zŕn, ktoré obsahujú lepok. Lepok je bielkovina, ktorá sa nachádza v mnohých druhoch obilnín, ako je pšenica, raž, špalda a ovos. Je pšeničný škrob bezlepkový? Pšeničný škro

prejsť na článok

Bezlepkové potraviny: Výživná a bezpečná voľba pre ľudí s celiakiou a intoleranciou na lepok

Bezlepková strava získala v posledných rokoch veľkú popularitu ako možnosť pre ľudí s celiakiou a intoleranciou na lepok. Lepok je bielkovina, ktorá sa nachádza v obilných produktoch ako pšenica, jačmeň, raž a ovos. Pre tých, ktorí nemôžu tolerovať lepok,

prejsť na článok

Organic Fruity Melts - je mix BIO ovocia -vhodné od ukončeného 12. mesiaca

Chrumkavé ovocné piškótky z BIO ovocného pyré - absolútne nič viac ! Bez všetkých nezmyslovbez pridaného cukru  bez konzervantovbez farbív neobsahuje lepok, mlieko, soľ ani orechy vhodné pre vegetariánov aj vegánov 

prejsť na článok

Nákup cez internet

Na stránkach e-shopu sú zobrazené jednotlivé druhy chilli papričiek. Predmetom predaja je tekutý výťažok z týchto papričiek vo fľaštičkách. Jedná sa o čistý prírodný produkt, ktorý môžu konzumovať aj celiatici pretože neobsahuje lepok. Chuť produktov sa p

prejsť na článok

Quinoa Semienka

Quinoa semienka (Mrlík čílsky) sú v súčasnosti veľmi populárnym zdrojom výživných látok a sú známe svojimi mnohými zdravotnými výhodami. Quinoa (vyslovuje sa ako kin-wa) je jedno z najstarších plodín na svete, pochádza z oblasti Andského pohoria a bolo už

prejsť na článok