Cícerová polievka so špenátom, indickým kari a kokosovým mliekom

Táto špenátová polievka patrí k veľmi jednoduchým a rýchlym receptom. Inšpiráciou pre polievku boli chuťové vplyvy Indie, no pri jej príprave sme sa spoliehali na bežné korenie, ktoré pripomína charakteristickú chuť Indie indické kari, ktoré si určite nájdete doma. Ingrediencie (na 2 väčšie porcie): 500 g mladých špenátových listov 1 šalotka lyžička indického karí 500 ml zeleninového vývaru 400 ml kvalitného kokosového mlieka olivový olej extra virgin soľ a čerstvo mleté čierne korenie domáce krutóny zo staršieho chleba Postup: Na olivovom oleji jemne orestujte na drobno narezanú šalotku. Pridajte špenátové listy, rýchlo ich sparte, osoľte a okoreňte a pridajte aj lyžičku karí. Zalejte zeleninovým vývarom a asi 5 minút varte. Na záver vlejte do polievky kokosové mlieko, dobre zamiešajte, prípadne ešte dochuťte soľou a korením a chvíľu povarte. Polievku nemixujte. Podávajte s domácimi krutónmi. Ak ste fanúšikmi indickej kuchyne skúste naš recept na čatní (chutney). Obľúbená indická omáčka z ovocia alebo zeleniny má výraznú sladkokyslú, jemne pikantnú chuť. Úlohou čatní je jedlo nielen dochutiť, ale podporiť tráviaci oheň.  The post Cícerová polievka so špenátom, indickým kari a kokosovým mliekom appeared first on Raj Zdravia.

prejsť na článok

Mrkvovo-pomarančové fašírky

Fašírky a placky sa dajú robiť z akejkoľvek zeleniny, je to pomerne rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa hodí ako na desiatu či olovrant, tak s vhodnou prílohou aj na obed alebo večeru. Ja milujem chuť citrusov a preto som pomiešala takúto verziu mrkvovo p

prejsť na článok

Arganová maska pre krásne a zdravé vlasy

Maska s bahnom z Mŕtveho mora, arganovým olejom, bambuckým maslom, kokosovým olejom a ďalšími prírodnými olejmi pre krásne a hlavne zdravé vlasy.

prejsť na článok

Naplánujte si ukážku

RECRU je komplexn HR rie enie, ktor v m uľahč každ krok v berov ho procesu a umožn v m s strediť sa na to najd ležitej ie va ich kandid tov. Zarezervujte si online stretnutie s na m t mom a zistite, či je RECRU pre v s t m spr vnym rie en m. zisti

prejsť na článok

Rekonštrukcia električkových tratí 1. etapa

Spoločnosť Rempko sa podieľala na projekte MET 1 v Košiciach subdodávkou kari rohoží a viazacích prác v rokoch 2014-2015. The post Rekonštrukcia električkových tratí 1. etapa appeared first on Rempko Stavebniny | Betonárska oceľ.

prejsť na článok

Rekonštrukcia električkových tratí 2. etapa

Spoločnosť Rempko sa podieľala taktiež na projekte MET 2 v Košiciach subdodávkou kari rohoží a viazacích prác v rokoch 2016-2017. The post Rekonštrukcia električkových tratí 2. etapa appeared first on Rempko Stavebniny | Betonárska oceľ.

prejsť na článok