Chrenová nátierka

Varenie – Recepty – Studený bufet Absolútna vitamínová bomba, ktorá sa výborne hodí v akomkoľvek ročnom období. Ingrediencie: 3 väčšie karotky 1 menší zeler 2 väčšie jablká 150 g majonézy alebo hustej pochúťkovej smotany 50 g chrenu soľ práškový cukor citrón Príprava: Karotku, zeler, jablká i chren ošúpeme a postrúhame najemno, jedine jablká na hrubšie. Do zmesi primiešame majonézu alebo hustú smotanu a pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, a trochu cukru a soli. Premiešame, necháme trochu postáť, aby sa chute prepojili a podávame s pokrájanou bagetou. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Tekvicová nátierka

Varenie – Recepty – Studený bufet Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice. Ingrediencie: tekvica Hokaido chilli papričky podľa chuti citrónová kôra podľa potreby 1 jablko korenie podľa potreby 250 ml kyslej smotany soľ podľa chuti

prejsť na článok

Šošovicová nátierka

Varenie – Recepty – Studená kuchyňa Zdravá a zároveň chutná nátierka, ideálna ľahká večera. Ingrediencie: 1 lyžička balsamica 2 lyžice bieleho jogurtu 2 lyžice červenej šošovice polovicu cibule 100 g tvrdého syru (do 30% tuku) Príprava: Syr nas

prejsť na článok

Šunková nátierka

Šunku pomelieme, pridáme maslo, soľ a dobre vymiešame. Natrieme na chlieb a ozdobíme kolieskami reďkovky.

prejsť na článok

Tresčia nátierka

Tresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme nátierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou,...

prejsť na článok

Ako si vyrobiť domácu masť?

Do slovenskej tradičnej kuchyne jednoznačne patrí masť. Či už bravčová, husacia alebo kačacia, všetky boli po mäse kvôli vysokej kalorickej hodnote najdôležitejším produktom zabíjačky. Používala sa do zápražiek, na vyprážanie, ako nátierka či len tak, na

prejsť na článok