Varenie – Recepty – Studený bufet Absolútna vitamínová bomba, ktorá sa výborne hodí v akomkoľvek ročnom období. Ingrediencie: 3 väčšie karotky 1 menší zeler 2 väčšie jablká 150 g majonézy alebo hustej pochúťkovej smotany 50 g chrenu soľ práškový cukor citrón Príprava: Karotku, zeler, jablká i chren ošúpeme a postrúhame najemno, jedine jablká na hrubšie. Do zmesi primiešame majonézu alebo hustú smotanu a pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, a trochu cukru a soli. Premiešame, necháme trochu postáť, aby sa chute prepojili a podávame s pokrájanou bagetou. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Varenie – Recepty – Studený bufet Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice. Ingrediencie: tekvica Hokaido chilli papričky podľa chuti citrónová kôra podľa potreby 1 jablko korenie podľa potreby 250 ml kyslej smotany soľ podľa chuti
prejsť na článokVarenie – Recepty – Studená kuchyňa Zdravá a zároveň chutná nátierka, ideálna ľahká večera. Ingrediencie: 1 lyžička balsamica 2 lyžice bieleho jogurtu 2 lyžice červenej šošovice polovicu cibule 100 g tvrdého syru (do 30% tuku) Príprava: Syr nas
prejsť na článokŠunku pomelieme, pridáme maslo, soľ a dobre vymiešame. Natrieme na chlieb a ozdobíme kolieskami reďkovky.
prejsť na článokTresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme nátierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou,...
prejsť na článokDo slovenskej tradičnej kuchyne jednoznačne patrí masť. Či už bravčová, husacia alebo kačacia, všetky boli po mäse kvôli vysokej kalorickej hodnote najdôležitejším produktom zabíjačky. Používala sa do zápražiek, na vyprážanie, ako nátierka či len tak, na
prejsť na článok