CHLIEB PLNENÝ SYROM A BAZALKOU

Už dlhšie som túžila vyskúšať Bosch kuchynský robot. Hneď som vedela, že prvý recept, ktorý vďaka nemu upečiem bude chlebík.Plnený syrom a s bylinkami. Chrumkavá kôrka, cesto mäkkučké, roztečený syr zvýraznený chuťou bazalky a tá vôňa. Neodolateľné. Chlieb plnený syrom a s bylinkami Prvý deň som si chlebík  vychutnala ešte teplý poliaty roztopeným maslom, zmiešaný s čerstvým tymiánom a bazalkou. Zapasovali by aj olivy.  Na miešanie cesta som použila Bosch univerzálny kuchynský robot MUM5XW10, ktorý dokáže spracovať 1kg múky + prísady a má integrovanú váhu. Maximálna spokojnosť.  Množstvo 8 porciÍ Príprava 2 hodiny 45 minút Varenie/pečenie 30 minút Čas celkovo 3 hodiny 15 minút POTREBUJEME Cesto 500 g hladkej múky300 ml teplej vody3 PL olivového oleja1 a 1/2 ČL soli KVÁSOK • 75 ml teplej vody • 15 g čerstvého droždia • 1 ČL cukru• štipka soli  NÁPLŇ 150 g  gorgonzoly200 g mozzarellyčerstvé bazalkové listy NA POSYP celozrnná soľvetvička rozmarínukúsok masla po upeční  ĎALEJ POTREBUJEME Bosch kuchynský robot MUM5XW10plech na pečenie 41x32cm papier a pečenievalček na cesto NA POLIATIE JEDNEJ PORCIE 20 g roztopeného  masla20 g čerstvých byliniek: bazalka a tymián soľ  POSTUP 1. Začneme kváskom. Do misky nalejeme  vodu, droždie, cukor, soľ a všetky suroviny  premiešame. Zakryjeme utierkou a kvások necháme 10 minút oddychovať. 2. Vytiahneme Bosch kuchynský robot  a s  integrovanou váhou odvážime 500 g hladkej múky, prídáme soľ, vyhĺbime do stredu jamku, nalejeme hotový kvások a olivový olej. 3. Zapneme mixér a časovačom na kuchynskom robote odsledujeme 7 minút. Rýchlosť postupne zrýchľujeme od 1 po 3. 4. Hotové cesto zakryjeme utierkou a necháme pracovať 90 minút. 5. Dosku poprášime múkou a vyklopené cesto rozdelíme na dve časti.6. Vypracujeme bochníky a necháme odstáť 10 minút. 7. Cesto rozvaľkáme a umiestnime na papier na pečenie,   na veľkom plechu.8. Na cesto rozotrieme gorgonzolu a poukladáme mozzarellu nakrájanú na plátky  a listy bazalky.9. Druhú časť ceta rozvaľkáme a zakryjeme náplň,  boky po celom obvode zlepíme.  10. Cesto necháme odstáť 30 minút.11. Do cesta urobíme prstami jamky, posypeme hrubozrnnou soľou a rozmarínom.12. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 stupňov 30 minút. 13. Po upečení ešte teplý chlebík potrieme kúsom masla. 14. Tip: pred konzumáciu polejeme porciu roztopeným maslom  s nasekanými bylinkami a soľou.15. Podávame so šalátom.  TIP Vyskúšajte bochník napliť aj olivami alebo cherry paradajkami  Recept vznikol v spolupráci s Bosch Univerzálny kuchynský robot MUM5XW10 Chlebík plnený tečúcim syrom a bazalkou. Kúsok si vychutnajte so šalátom. Po upečení ešte teplý bocník potrite maslom Hotovú porciu pokvapkajte roztopeným maslom s posekanými bylinkami The post CHLIEB PLNENÝ SYROM A BAZALKOU appeared first on .

prejsť na článok

Pripravte si chutný a zdravý večerný bielkovinový chlieb

Tento chlebík je výbornou a hlavne zdravou náhradou toho klasického. Čo sa chuti týka, je naozaj veľmi lahodný, takže sa hodí aj pre tých, ktorý zdravými potravinami opovrhujú. Neobsahuje žiadnu múku, takže sa z neho nepriberá a nezaťažuje trávenie. Naopa

prejsť na článok

Ranní zprávy 30.6.2017

Klíčové události • ČR: Česká národní banka (ČNB) ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 0,05 %. ČNB uvedla, že s ohledem na vyznění stávající prognózy a bilanci rizik je pravděpodobné zvýšení sazeb v souladu s predikcí (prognózy), tedy od 3. čtvrtle

prejsť na článok

Ranné správy 30.6.2017

Klíčové události • ČR: Česká národní banka (ČNB) ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 0,05 %. ČNB uvedla, že s ohledem na vyznění stávající prognózy a bilanci rizik je pravděpodobné zvýšení sazeb v souladu s predikcí (prognózy), tedy od 3. čtvrtle

prejsť na článok

Brazílsky večer

Včera večer Brazílske rytmy udávali tón oslavám 200. rokov nezávislosti Brazílie. Hostia, ktorí sa zúčastnili oficiálnej recepcie, mali možnosť ochutnať typické špeciality z brazílskej kuchyne, vrátane pão-de-queijo (syrový chlieb) a mäsové odrody. Obľúbe

prejsť na článok

SYROVÉ KOLIESKA

Vianočné pečenie je v plnom prúde. Ak ste už presýtený sladkých chutí, vyskúšajte pre zmenu syrové pečivo posypané semienkami.

prejsť na článok