Cesnakový med pre silnú imunitu a prevenciu

V období prechladnutí a vírusových ochorení je veľmi dôležité myslieť na prevenciu. Prvou rastlinou so silnými účinkami na posilnenie imunity, ktorá napadne väčšine je cesnak. Cesnak sa používa už najmenej 5000 rokov ako potravina a bylina. Početné vedecké štúdie potvrdzujú jeho pozitívne účinky na rôzne telesné systémy. Cesnak je v skutočnosti jednou z najviac preskúmaných bylín v súčasnosti a poskytuje vynikajúcu podporu počas prvých štádií prechladnutia alebo chrípky! Cesnak je hrejivá bylina s mnohými prospešnými vlastnosťami, ako sú jeho protizápalové, antimikrobiálne, expektoračné a imunostimulačné účinky. Používa sa ako antimikrobiálne element pri infekciách spôsobených vírusmi, baktériami, prvokmi, červami, kvasinkami a hubami a má 18 známych antivírusových a antibakteriálnych zložiek. Jedným z najefektívnejších spôsobov využitia cesnaku v období prechladnutia a chrípky je konzumácia surového cesnaku, ktorý sa používa na podporu boja organizmu proti infekciám dýchacích ciest v zimných mesiacoch. Cesnak dokáže skrátiť trvanie choroby stimuláciou imunitného systému, zjemnením hlienov a zmiernením horúčky.Ako pripraviť cesnak Ak chcete využiť surový cesnak na maximum, nasekajte ho alebo rozdrvte a nechajte 3-5 minút odležať a oxidovať, než ho užijete vnútorne alebo ho pridáte do jedla. Tento proces pomáha uvoľniť zlúčeniny bohaté na síru, ktoré sú aktivované kyslíkom a enzýmom, ktorý premieňa aminokyselinu aliín na alicín a iné izotiokyanáty; sú to tieto ochranné zlúčeniny, ktoré majú skutočnú silu cesnaku. Cesnak sa neodporúča pre tých, ktorí majú gastrointestinálnu citlivosť alebo vredy, pretože môže tieto stavy zhoršiť. Veľké množstvo cesnaku môže riediť krv, preto ho používajte iba v kulinárskych množstvách, ak užívate lieky na riedenie krvi alebo ste tehotná, v období po pôrode alebo dojčíte. Cesnakový med Ingrediencie: 3 hlávky cesnaku (Allium sativum) Med Eventuálne aj zázvor, šípky, škoricu, klinčeky Pokyny: Ošúpte a oddeľte strúčiky cesnaku a nakrájajte alebo nastrúhajte ich. Sterilizovanú suchú nádobu naplňte asi do polovice nasekanými strúčikmi cesnaku a potom zalejte medom. (Vyhnite sa plneniu až po vrch pohára, pretože je pravdepodobnejšie, že sa škodlivé baktérie rozmnožia, ak na vrchu pohára nie je žiadny vzduchový priestor). Medom pokryte všetok cesnak. Nádobu uzavrite a označte a skladujte až 3 mesiace. Na použitie užívajte 1 čajovú lyžičku 1x denne ako tonikum alebo 4-6x denne počas aktívnej infekcie. Okrem cesnaku môžte pridať aj zázvor (pokrájať alebo nastrúhať) a napríklad aj šípky, škoricu a klinčeky. Avšak aj základný recept je dostatočne silný a účinný. Uživame lyžičku trikrát denne pri chorobe, jednu- dve lyžičky pri prevencii. Nechávame v chladničke. Vydrží min. mesiac. Dobrú chuť!

prejsť na článok

Kabanos

- Prosím si jeden kabanos. - Aký? Cesnakový, paprikový alebo obyčajný? - Mne je to jedno, potrebujem to do plaviek.

prejsť na článok

Jak posílit imunitu na podzim?

A je to tu – podzim se dostavil vplné síle a sním i období chřipek, rýmy a nachlazení. Zaměřte se článek Jak posílit imunitu na podzim? byl poprvé publikován na Přírodní kosmetika | Ekodrogerie | Zero Waste | Zdraví - bioplace.cz.

prejsť na článok

Apollo Nivy je vo finále a potvrdzuje silnú pozíciu HBReavis ako správcu komerčných nehnuteľností

Projekt Apollo Nivy sa po takmer troch rokoch výstavby dočkal úspešného dokončenia. V druhom kvartáli2023 privíta svojich prvých nájomcov azaradí... The post Apollo Nivy je vo finále a potvrdzuje silnú pozíciu HB Reavis ako správcu komerčných nehnuteľnost

prejsť na článok

Silná hnačka

Príde pacient k doktorovi a sťažuje sa, že má silnú hnačku. Doktor mu predpíše tabletky na ukľudnenie a predvolá ho o týždeň. - Tak čo, pán Vetvička, ešte vás preháňa? - Ešte áno. No a čo!

prejsť na článok

Prírodné doplnky stravy na imunitu, na pohodu a pre myseľ

Unikátne doplnky stravy z prírodných látok. Vyrábame v ČR. Bez chémie. Balíme do ekologických kompostovateľných obalov.

prejsť na článok