„Červené zlato“ - brusnice

Brusnica je malý, rozkonárený krík s oblými konármi, na ktorých sú nezreteľne vrúbkované zvrchu tmavozelené, zospodu hnedobodkované listy. Tie zostávajú na kroch aj cez zimu.

prejsť na článok

Brusnice na obličky, chrípku aj ústnu dutinu

Keď sa povie brusnica, väčšinu z nás už akoby automaticky napadnú zdravé obličky. Brusnice však v sebe skrývajú okrem vynikajúcej chuti a schopnosti pomôcť obličkám oveľa viac. Sú radené medzi tzv. superpotraviny, teda potraviny pre človeka „super zdravé“

prejsť na článok

Nieje zlato ako zlato

Po vianociach si Vám dovoľujeme v prvom rade popriať všetko dobé do nového roku. Veľa šťastných kilometrov, spokojnosti a radosti. Nielen s našimi výrobkami, ale aj v rodine, práci a vo všetkom čomu sa budete venovať. Zaregistrovali sme viacero dotazov na

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Brusnice sú jedlé až po prvých mrazoch

Varenie – Potraviny Brusnice možno nie sú tak obľúbené ako čučoriedky alebo ríbezle, ale zvykli ich vo svojej komore mávať už naše staré mamy. Dobre vedeli, že červené bobule sú veľmi zdravé. Z lesného ovocia sú brusnice vhodné na zber najneskôr, jedlý

prejsť na článok

Zlato na Slovensku

Zlato na Slovensku - 2. doplnené vydanie knihy František Bakos, Martin Chovan, Peter Žitňan a kolektív autorov zostavili a vydali druhé doplnené vydanie knihy Zlato na Slovensku.  Rozsiahlo prepracované kapitoly o miestach a histórii ťažby zlata na Slov

prejsť na článok