Ázijský Šalát S Pomarančovo-Sezamovým Miso Dresingom

Čas prípravy: 20 minút 4 Porcie Ingrediencie: 6 šálok strúhanej kapustovej zmesi zelenej a fialovej; môžte použiť aj vrecúška vopred nastrúhanej miešanej kapusty 1 šálka strúhanej mrkvy 1 červená paprika 1/2 šálky lúpané Edamame (sójové bôby) 2/3 šálky čerstvých listov koriandra 1/4 šálky na tenké pásiky nakrájanej zelenej cibule 1 Chilli paprika Jalapeño zbavené semienok a nakrájané na tenké plátky Pomarančovo-sezamový miso dresing 1/4 šálky čerstvej pomarančovej šťavy 1 1/2 lyžice. biela miso pasta 1 polievková lyžica med alebo Sirup z agáve 2 polievkové lyžice. tahini 1 polievková lyžica ryžový ocot 1 polievková lyžica extra panenský olivový olej 2 lyžičky sezamový olej 1/2 lyžičky soľ Postup: 1. Zmiešajte všetky ingrediencie šalátu vo veľkej mise. 2. Dresing pripravíme tak, že všetky ingrediencie vyšľaháme v malej miske do hladka. 3. Šalát zalejeme dresingom a premiešame. Podávanie: Ihneď podávajte alebo prikryte a nechajte chladiť až 6 hodín. Dobrú chuť.

prejsť na článok

Hrubosť

Mišo vyjde z krčmy a hneď pri chodníku začne močiť. Okoloidúca pani sa pohoršuje: - Ach, taká hrubosť! Mišo sa na ňu otočí a hovorí: - A čo tá dĺžka?

prejsť na článok

Hašišák a zlatá rybka

Mišo - hašišák chytá na brehu rieky ryby. Zrazu chytí zlatú rybku a tá sa mu ponúkne splniť tri želania: - Aké je tvoje prvé želanie? , pýta sa rybka. - Ubaľ mi jointa! , vraví Mišo. Zlatá rybka želanie splní, Mišo si zafajčí. - Aké je tvoje druhé žela

prejsť na článok

Vegánska Miso Polievka za 15 Minút

Japonská miso polievku s tofu, zelenou cibuľkou a množstvom zeleniny. Chutná a upokojujúca, len 15 minút od začiatku do konca. čas prípravy: 15 minút počet porcií: 2 porcie Ingrediencie: 4 šálky zeleninového vývaru (na tradičnejšiu miso polievku použi

prejsť na článok

Šalát pre dve osoby

Hosť v reštaurácii volá na čašníka: - Ten šalát mal byť pre dve osoby? Čašník: - Samozrejme, pane. - Tak prečo je v ňom len jedna húsenica?

prejsť na článok

Pochúťkový šalát

Viete, aký je to pochúťkový šalát? Taký, ktorý zjete a máte po chuti.

prejsť na článok