Ananás pred pôrodom. Môže ananás vyvolať pôrod?

Pri pravidelnej konzumácii môže ananás pomôcť pripraviť vaše telo na pôrod tým, že podporí zmäknutie krčka maternice. Okrem toho Ananás obsahuje vitamíny C a E, ako aj železo, foláty a draslík, ktoré sú veľmi prínosné pre tehotenstvo. Ananás je počas tehotenstva je zdravou voľbou, ale mal by sa jesť s mierou, pretože obsahuje veľa cukru. Ananás a vyvolanie pôrodu Mnohé ste určite počuli, že konzumácia ananásu môže vyvolať pôrod. Dôvodom tohto presvedčenia je, že bromelaín, enzým, ktorý sa nachádza v čerstvom ananáse, uvoľňuje krčok maternice a vraj podporuje jej kontrakcie. Štúdie však ukázali, že konzumácia veľkého množstva ananásu nemá žiadny vplyv na spustenie pôrodu. Vaše bábätko sa vypýta na svet samé, keď je pripravené. Bromelaín má protizápalové vlastnosti a môže pomôcť zmierniť opuchy, čo je na konci tehotenstva výhodné. Vedľajšie účinky veľkého mnosžtva ananásu   S konzumáciou príliš veľkého množstva ananásu sa však spájajú niektoré vedľajšie účinky hnačka a nevoľnosť. Ananás obsahuje veľa cukru a preto jeho väčšie množstvo nie je vhodné pre ženy, ktoré majú tehotenskú cukrovku. Ananás v rozumnom množstve je ďalšia alternatíva, ktorá dodá telu potrebné živiny a môže pomôcť pripraviť ho na pôrod. Ak vám chutí, môžete si ho v rozumnom množstve dopriať celé tehotenstvo vždy, keď máte chuť a aj posledné týždne pred pôrodom vo väčšom množstve alebo v podobe šťavy. Napomôžete mäknutiu krčka maternice a telu dodáte potrebné vitamíny zdravou formou. Príspevok Ananás pred pôrodom. Môže ananás vyvolať pôrod? je zobrazený ako prvý na peknyporod.sk.

prejsť na článok

Ananás pre zdravie – toto ste o ňom určite nevedeli

Ananás zlepšuje trávenie a metabolizmus, podporuje chuť do jedla a bieli zuby. A dokáže toho omnoho viac...

prejsť na článok

Ako z ananásu vypestovať ananásovník :)

Kúpili ste si v obchode chutný ananás? Vypestujte si z neho celý ananásovník, a doprajte si radosť z exotického vzhľadu (a možno aj plodov) tejto krásnej tropickej rastliny.

prejsť na článok

Môj bezbolestný pôrod

Túžila som porodiť prirodzene. Predstava, že sa dokážem naladiť na bezbolestný pôrod a pohodový príchod dieťatka ma nadchla. To ma priviedlo k hypnopôrodu. The post Môj bezbolestný pôrod appeared first on .

prejsť na článok

Chudnutie pomocou ananásu vám na váhe neuberie

V minulosti bola ananásová diéta veľmi populárna. Verilo sa, že niektorá látky obsiahnuté v tomto ovocí dokážu zrýchliť náš metabolizmus, a tak odbúravať tuky, bielkoviny a spaľovať energiu. Najnovšie výskumy však ukázali, že to nie je úplne pravda. To, ž

prejsť na článok

Maliník pred pôrodom

Tehotné ženy po stáročia popíjali čaj pripravený z listov maliny v rámci prípravy na pôrod. Tento čaj pomáha tehotným ženám uľahčiť a urýchliť pôrod. Okrem toho, maliník je výborny aj ako sedací kúpeľ na konci tejotenstva pomáha uvoľniť a zmäkčiť pôrodné

prejsť na článok