Ako účinne bojovať proti vyrážkam

1. Ruky preč Vo všeobecnosti dermatológovia súhlasia, že by ste nikdy nemali skúšať vytláčať svoj pupienok. Môže sa to zdať mnohým lákavé, ale pamätajte, že akonáhle vyrážku vytlačíte, trvá to oveľa dlhšie, kým sa uzdraví a je pravdepodobnejšie, že vám ostane jazva. Zároveň zvyšujete riziko, že si do postihnutého miesta prinesiete infekciu a z malej vyrážky sa vykľuje zapálené a začervenané miesto. 2. Preskočte domáce recepty Zatiaľ čo zubná pasta, citrónová šťava boli spomínané ako vynikajúce domáce prostriedky na liečbu vyrážok, dermatológovia ich neodporúčajú. Zubná pasta môže dráždiť alebo nadmerne vysušiť vašu pokožku. Citrónová šťava je tiež dráždivá a nebude mať žiadny vplyv na samotnú vyrážku. Radšej stavte na prostriedky dostupné v lekárňach. 3. Použite teplý obklad Teplo je super jednoduchý spôsob, ako upokojiť pokožku, ak cítite podráždenie, hovorí Dr. Margarita Lolisová, dermatologička špecialistov na kožu a laserovú chirurgiu v New Yorku. Použite teplý obklad alebo paru, aby ste všetky nečistoty dostali na povrch. A akonáhle sa objaví pupienok, aplikujte ošetrenie na mieste. Alternatívne môžete použiť studený obklad, aby ste znížili opuch. 4. Pokračujte v pravidelnom umývaní tváre a sprchovaní Vaše olejové žľazy sú aktívne po celý deň, vysvetľuje Dr. Joshua Zeichner, riaditeľ kozmetického a klinického výskumu dermatológie v nemocnici Mount Sinai. keď sa tento maz spája s nečistotou, make-upom a iným znečistením, nerobí to dobre vašej pleti. Pot po zmiešaní s nečistotou a olejom sa môže zachytiť pod mokrým oblečením, čo potenciálne zhoršuje tvorbu vyrážok. Ak napríklad po cvičení nestíhate sprchu, použite aspoň čistiace utierky. 5. Vyskúšajte čistiace sérum so zložkou kyseliny salicylovej Ak sú vyrážky na tvári dosť časté a ste z toho už choré, možno budete chcieť prehodnotiť rutinu starostlivosti o pleť. Vyberte si čistiace sérum alebo tonikum, ktoré obsahuje glykolovú alebo salicylovú kyselinu, ktoré majú pozitívny vplyv na liečbu kožných zápalov. Článek Ako účinne bojovať proti vyrážkam se nejdříve objevil na Dyana.

  • Web: Dyana
  • Aktualizované: 21.6.2023
prejsť na článok

Ako na žalúdočné ťažkosti

V týchto teplách sa dostavujú často žalúdočné problémy. Zaskočiť nás vedia nie len doma, ale aj na dovolenke. Viete ako proti nim bojovať?

prejsť na článok

Otázka - Biele chumáčiky na listoch tučnolistu (Rastliny a pestovanie )

lubos: Už dlhšiu dobu máme na listoch takéto biele chudáčiky, čo to môže byt a ako proti tomu bojovať? Už nám to zničilo krásny veľký tučnolist, až opadávaju nielen listy, ale aj stonky. (diskusie na internetovej stránke)

prejsť na článok

Viete, ktorému stromu sa hovorí POKLAD záhrady?

Orech kráľovský (vlašský) – poklad každej záhrady. V článku nájdete návod, ako ho pestovať, rozdiel vo výsadbe orecha zo sadenice a zo semena, najobľúbenejšie odrody orecha a tiež spôsoby, ako bojovať proti vrtivke orechovej.

prejsť na článok

Zdravou stravou proti anémii

Až štvrtina dnešnej populácie trpí anémiou, pričom mnohí z nás o svojom zdravotnom probléme ani nevedia. Našťastie aj pri anémii dokáže zdravá strava účinne pomôcť.

prejsť na článok

USMERNENIE PRE PRIJÍMATEĽOV K UKONČOVANIU PROJEKTOV OP KŽP

Usmernenie pre prijímateľov k ukončovaniu projektov_SIEA – SO pre OP KŽP, účinné k 31.10.2023 Usmernenia pre prijímateľov k ukončovaniu projektov z OP KŽP v.2.1, účinné k 13.10.2023 Usmernenia pre prijímateľov k ukončovaniu projektov z OP KŽP v.2.1, účinn

prejsť na článok