Ako efektívne investovať

Z každej strany sa na nás valí reklama s ponukou investovania. Či už sú to trhové akcie, dlhopisy, nákup a predaj komodít alebo kryptomeny. Pri surfovaní na internete často natrafíme na reklamy a ponuky investičných spoločností, ktoré nás nabádajú na skvelé investície so zaručeným ziskom. Ako ale rozoznať tie pravé, ktoré skutočne stoja za toľké peniaze a ako vedieť, kedy je to iba stratená investícia? Hlavnou podmienkou pre úspešné investovanie je informovanosť. Ak keď automatické programy majú tiež niečo do seba. Tie stoja na určitých zabehnutých algoritmoch, ktoré miesto obchodníka zadávajú protokoly na nákup a predaj. Výsledkom je zisk. Netvrdíme, že toto nefunguje. Nákup akcií spoločností na burzách so sebou nesie určité riziko. Ak spravíte nesprávnu kúpu, môže investícia priniesť aj stratu. Burzový trh je totiž neustále v pohybe. Ak nechápete súvislosti, ľahko sa v záľahe informácii stratíte, rovnako ako peniaze, ktoré ste do obchodovania vložili. Iným typom investície je nákup nehnuteľností. Táto sa radí k ziskovým avšak má jednu nemilú podmienku. Je ňou vysoký vstupný kapitál, ktorý musíte na začiatku mať. Na nákup nehnuteľnosti ale aj na poplatky a dane s ňou spojené daň z nehnuteľnosti, prepis, kataster, energie, kanalizácia a v neposlednom rade kapitál na prípadnú rekonštrukciu. Ak sa nikam neponáhľate a nemáte veľký vstupný kapitál je tu oveľa konzervatívnejšia príležitosť. Iste ste už počuli o investovaní do komodít. Napríklad do zlata či striebra. Zisk prichádza síce pomalšie ale prognózy sú pozitívne aj do budúcna. Ložiská zlata sa každým rokom zmenšujú. Zlato je pritom neobnoviteľné. V obehu ostanú iba zásoby spoločností a súkromných investorov. Tie budú naberať na hodnote nielen kvôli využívaniu v šperkárstve ale aj v iných priemysloch. Napríklad pri výrobe čipov či počítačov. Logicky teda prichádza otázka: Oplatí sa investovať do ťažby zlata Goldvault? Odpoveď je jasná. Určite áno. Zlato je komoditou, ktorá prežila storočia, vojny, krízy aj pandémiu. Má viacero foriem v ktorých si ho môžeme zaobstarať pri investovaní. Na stránkach spoločnosti Goldvalut nájdeme rôzne varianty spracovania zlata ale aj užitočné informácie o tomto drahom kove. Článek Ako efektívne investovať se nejdříve objevil na Prita.

  • Web: Prita
  • Aktualizované: 17.4.2024
prejsť na článok

Je efektívne investovať cez investičné životné poistenie?

Šetríte si aj Vy cez životné poistenie? Na Slovensku je to veľmi rozšírené. Mnoho predajcov ešte stále predáva tento produkt ako šetriaci. Oplatí sa však investovať cez IŽP?

prejsť na článok

Nestaráte sa o svoje peniaze? Pozrite si, koľko môžete stratiť alebo získať

Hovorí sa, že čas sú peniaze. Platí to však iba vtedy, ak človek využije čas efektívne. Ak sa dá ušetriť hneď, tak je zbytočné nechávať to na neskôr. A to, čo ušetríte, môžete hneď investovať a zhodnocovať.

prejsť na článok

Prečo a kam investovať v roku 2022?

Myslíte si, že investovať je rizikové? Opak je pravdou. V roku 2021 zavítala do Vašich účtov, peňaženiek, trezorov, k Vašim peniazom skrytých pod vankúšom zvýšená

prejsť na článok

Ako (ne)investovať peniaze počas krízy?

Ako (ne)investovať peniaze počas krízy? Príspevok Ako (ne)investovať peniaze počas krízy? je zobrazený ako prvý na Jakub Prístupník.

prejsť na článok

Ako investovať do akcií?

Do akcií nemôžete investovať sami, pretože na to nemáte licenciu. Máte teda dve možnosti. Ak chcete do akcií investovať priamo, môžete vyhľadať brokera s licenciou, podpísať s ním zmluvu a potom mu budete dávať pokyny, aké akcie má kupovať. Druhá možnosť

prejsť na článok