Lyofilizované ovocie je typ sušeného ovocia, ktoré je vyrábané pomocou procesu nazývaného lyofilizácia. Lyofilizácia je metóda sušenia, pri ktorej sa ovocie zmrazí a následne sa z neho odstráni väčšina vody vo forme pary, pričom sa minimalizuje tepelná degradácia a strata chuťových a výživových vlastností. Proces lyofilizácie prebieha nasledovne: Zmrazenie: Ovocie sa umiestni do mrazničky a [] Zdroj
So zimným obdobím prichádza aj čas, kedy stále menej a menej kupujeme čerstvé ovocie a viac prechádzame na sušené. Často krát však nevieme, či je to správne, alebo má sušené ovocie len tzv. placebo efekt. Ako to teda so sušeným ovocím v skutočnosti je?
prejsť na článokOvocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple
prejsť na článokPatríte k tým ľuďom, ktorí na konci sezóny vždy smútia, že si už nebudú môcť dopriať svoju obľúbenú čerstvú zeleninu a ovocie? Alebo vonku vládne zima a ani v obchode nie je čerstvé ovocie a zelenina, na ktoré práve máte chuť? Nezúfajte, vždy predsa môžet
prejsť na článokUrčite to poznáte- kúpite si čerstvé ovocie, či zeleninu, dáte ich do misky a ešte pomaly ani nestihnete ochutnať, už po nich poletujú "ovocné" mušky. V skutočnosti je ich správny názov vínne mušky (Drosophila melanogaster) a nie sú nebezpečné, skôr otrav
prejsť na článokPredstavujeme vám novú prevádzku u nás v PROCentre Sladučké ovocie. Mnohí ich určite poznáte aj ako Tržnicaaa a viete, že ponúkajú kvalitné domáce slovenské potraviny. V ich ponuke nájdete čerstvé ovocie a zeleninu, pečivo, nápoje, rôzne maškrty, trvanli