Ak ste sa niekedy cítili stratení vo všetkých pojmoch a prívlastkoch pri káve, nie ste sami. City, French, Viennese, Cinnamon existujú stovky odrôd kávy a takmer rovnaké množstvo druhov praženia! Hoci samotná kávové zrná sú veľmi dôležité, veľa vône a chuti kávy pochádza z procesu praženia. Dĺžka praženia môže ovplyvniť mnohé veci, vrátane plnosti, [] Zdroj
Chuť kávy ovplyvňuje niekoľko faktorov, ktoré sa týkajú pestovania, spracovania, praženia a prípravy kávy. Tu je prehľad hlavných faktorov, ktoré majú vplyv na chuť kávy: Druh kávového zrnka: Existujú rôzne druhy kávových zŕn, najznámejšie sú Arabica a Ro
prejsť na článokÚvod do histórie praženia kávy V úsvite civilizácie, na zelených pláňach Etiópie, sa začala púť, ktorá premenila malé červené bobule na globálny fenomén – kávu. Táto cesta, ktorá prešla cez arabské karavány, turecké bazarové stánky až po evropske kaviarne
prejsť na článokArabika a robusta sú dva základné druhy kávovníka, ktoré sa používajú na výrobu kávy. Tieto druhy kávovníka sa líšia nie len vzhľadom, ale aj chuťou, obsahom kofeínu a podmienkami pestovania. Tu sú niektoré zásadné rozdiely medzi arabikou a robustou: Pôvo
prejsť na článokAk si svoj deň neviete predstaviť bez šálky kávy a radi by ste si ju vychutnávali tak, ako vám ju vedia pripraviť len v tej vašej najobľúbenejšej kaviarni, prečítajte si tieto tipy, ktoré vám k tomu môžu dopomôcť. Napokon, chutná šálka kávy hneď ráno môže
prejsť na článokKávové zrnká prekonajú od zberu dlhú cestu ku konečnému spotrebiteľovi. Počas nej sú však len zbavené dužinatých obalov a usušené, nie opražené. Praženie kávy je spolu so zomletím jedným z posledných procesov, ktorými prejde zrnko kávy, kým sa z neho stan
prejsť na článok