3. Smäd

Hlbina hlbine sa ozve, moje vnútro Tvojmu, na hukot vodopádov  Príď ma oživiť Príď ma oživiť Veď ľahká je zem, čo ma prikrýva s Tebou Nie pre tú tmu si ma zahalil zemou, no pre tú životodarnú silu ma hlinou prikryjú Tvoje dlane Nech korene rastú, až potom korunou sa stanem Autor básne: Tatiana Teslíková Každý človek, či si to uvedomuje alebo nie, má v sebe zapísanú silnú túžbu po poznaní svojho Stvoriteľa. Je to až neskutočne silné vidieť na mnohých evanjelizačných akciách, ktoré robíme, že naozaj každý z nás ma zapísanú hlbokú túžbu mať vzťah s Bohom. A túto túžbu nedokáže naplniť nič iné, len Boh sám. Zvláštne však je, čo my kresťania začíname robiť, keď svojho Boha spoznáme a rozhodneme sa pre život s ním. Myslím tým, že keď sa nám dá Boh spoznať, je to z jeho milosti. Jeho milosť nám umožní si uvedomiť svoje chyby a hriechy, my mu ich odovzdáme, vyznáme, on nás očistí a začne tento nadprirodzený život, kedy ho stále viac poznávame a skrze Ducha Svätého sa stále viac začneme podobať na Ježiša. Lenže v tom všetkom niekedy skĺzneme do života starého zákona. Začneme sa snažiť, chceme sa sami očistiť, chceme si skrze dobré skutky zaslúžiť nebo. Naša duša túži po dobrom Bohu Otcovi. Niekedy je ale unavená naším snažením. Je správne robiť dobré skutky. Ale tie majú vychádzať z toho, že sme preniknutý Jeho láskou a dobrotou. Poznaním toho, aký je. Naše skutky nesmú vychádzať zo strachu alebo toho, aby sme Boha zaujali. Toto robia otroci. My potrebujeme porozumieť, že Boh Otec má o nás záujem, má v nás potešenie a skrze to, že ho stále viac  poznáme a skrze milosť, ktorú nám dáva, žijeme nový život. Preto nech je Veľký piatok skutočným dielom kríža. Dielom, kedy Ježiš zobral všetky hriechy na seba. A kedy my môžeme skrze vieru prijať jeho dielo. Spása nie je zo skutkov, ale z viery. Avšak viera bez skutkov je mŕtva. Nech nás Jeho Duch Svätý vedie do väčšej hĺbky a do oblastí aj v našom živote, kde sme mu doteraz nedôverovali. The post 3. Smäd appeared first on PiarMusic.

prejsť na článok

O smäde

Hlad je najlepší kuchár - smäd je najlepší krčmár!

prejsť na článok

Opil sa

Nechápem, prečo si sa tak opil?! Ale, to bolo v sebaobrane. V sebaobrane? Prepadol ma totiž obrovský smäd!

prejsť na článok

Imidž

Muž v drahom obleku kľačí na námestí a pije z mláky. Zrazu okolo neho prejde jeden pán a hovorí mu: - Pane, postavte sa, čo si o vás ostatní ľudia pomyslia! Pán sa postaví, utrie si ústa a odpovedá mu: - Imidž je nanič, počúvaj svoj smäd!

prejsť na článok

Nič nechcem viac

Jediným bozkom vieš uhasiť môj smäd, pre mňa Teba ľúbiť znamená celý svet. Chcem len Teba, nič nechcem viac, chcem s Tebou žiť, Teba milovať!

prejsť na článok

Lepšie trávenie počas letných horúčav? Žiaden problém

So stúpajúcou teplotou na teplomeri stúpa aj riziko tráviacich ťažkostí, ktoré nás môžu počas letných mesiacov poriadne potrápiť. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých, ale za to dôležitých vecí, ktoré môžeme urobiť, aby sme sa problémom s trávením vyh

prejsť na článok