11 receptov na najlepšie vianočné pečivo

Pripravila som tipy na recepty na vianočné pečivo, ktoré je ľahké a veľmi lahodné. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Medovníkové gule Čo budete potrebovať Cesto: 500 gramov hladkej múky 2 vajcia 2 lyžičky jedlej sódy 60 gramov masla 4 veľké lyžice medu 120 gramov cukru múčka Medovníkové gule Krém: 1,5 plechovky Salka (alebo 1 plechovka a 1 veľká tuba) 300 g masla Recept na medovníkové gule Všetky sypké ingrediencie som zmiešala (múku, cukor aj jedlú sódu). Rozpustila som maslo, zmiešala s vajcami a medom a naliala som k sypkej zmesi. Rukami som vypracovala cesto. Cesto som zabalila do fólie a nechala cez noc v chladničke odležať. Z chladničky som pripravila v dostatočnom predstihu maslo, aby zmäklo. Potom som váľala na papier na pečenie hrubší plát, ktorý som dala piecť do rúry na 180 °C. Keď plát vychladol, nastrúhala som ho na strúhadle. Toto dá najväčšiu prácu. Lepšie je cesto rozmixovať. Časť nastrúhaného cesta som dala bokom (približne jednu pätinu, ale bolo to dosť, ešte mi veľa omrviniek zostalo). Vyšľahala som maslo so Salkom v hladký krém. K rozmixovanému cestu som naliala krém, zamiešala, vytvarovala som guličky a obaľovala ich vo zvyšku cesta. Cesto ešte pred tvarovaním môžete dať do chladničky chladiť (nedala som). Tradičné linecké pečivo Čo budete potrebovať Cesto: 300 g hladkej múky 200 g masla 100 g práškového cukru 2 žĺtky 1 lyžička citrónovej šťavy ALEBO lyžička citrónovej kôry (dávam sušenú BIO) po upečení nie je kôra v ceste vidieť 1 vanilkový cukor (nemusí byť) Tradičné linecké pečivo Recept na linecké pečivo Všetky sypké ingrediencie som zmiešala (múku, cukor aj citrónovú kôru). Rozpustila som maslo, zmiešala so žĺtkami a naliala som k sypkej zmesi. Rukami som vypracovala cesto. Cesto som zabalila do fólie a nechala cez noc v chladničke odležať. Potom som váľala tenký plát, z ktorého som vykrajovala pečivo. Linecké pečivo som dala piecť na 160 °C. Radšej pečiem na nižšiu teplotu, aby som pečivo nepripálila (malo by sa piecť na 180 °C). Vychladnuté pečivo som zlepovala k sebe jahodovou marmeládou – tú majú deti najradšej. Marmeládu môžete použiť aj kyslejšiu, napríklad ríbezľovú. Mäkké vianočné perníčky Čo budete potrebovať Cesto: 400 g hladkej múky 60 g masla 2 veľké vajcia (alebo 3 stredné) 140 g práškového cukru 2 lyžice (cca 40 gramov) medu 1 lyžičku jedlej sódy 1,5 lyžičky perníkového korenia 0,5 lyžičky škorice 2 lyžičky kakaa na varenie (môžete vynechať) 2 lyžice rumu Mäkké vianočné perníčky Poleva na perníčky: Bielok Citrón Múčkový cukor Recept na perníčky Všetky sypké ingrediencie som zmiešala (múku, jedlú sódu, korenie, cukor, kakao aj škoricu). Kakao je vhodné preosiať cez sitko, pretože hrudkovatí. Rozpustila som maslo, zmiešala s medom tak, aby vznikla tekutejšia kašička, pridala som vajcia a rum, zamiešala a naliala som k sypkej zmesi. Rukami som vypracovala cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Cesto som zabalila do fólie a nechala cez noc v chladničke odležať. Potom sme ho s deťmi vyvaľkali na tenké plátky (cca 2 až 3 mm) a vykrajovali sme perníčky. Perníčky som na plechu potrela rozšľahaným vajcom a dala som ich piecť na 160 ° C (trvá to len chvíľku). Vychladnuté perníčky sme zdobili polevou. Všetky suroviny na polevu som zmiešala dohromady bielok s cukrom aj so šťavou z citróna do hustej polevy. Naplnila som cukrárske vrecko a spoločne s deťmi sme perníčky ozdobili. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vanilkové rožteky Čo budete potrebovať Cesto: 300 gramov hladkej múky 40 gramov práškového cukru 100 gramov mletých lieskových orieškov 200 gramov masla 2 žĺtky citrónová kôra (dávam sušenú BIO) 2 vrecká vanilkového cukru práškový cukor na obalenie Vanilkové rožteky Vanilkové rožteky recept Orechy som namlela v sekáčiku na cibuľu (môžete kúpiť rovno mleté alebo ich namlieť v mlynčeku na orechy). Sypké suroviny som dôkladne zmiešala v mise – múku, cukor, vanilkový cukor (dávam naozaj vanilkový nie vanilínový), orechy. Do sypkej zmesi som pridala žĺtky premiešané s rozpusteným maslom. Vypracovala som cesto, zabalila som ho do fólie a nechala som ho odležať do druhého dňa. Cesto som vybrala z chladničky a tvarovala som z neho rožky, ktoré som dala na plech a pekla na 160 °C. Po vybratí z rúry som nechala rožky trošku vychladnúť a obalila som ich v práškovom cukre. Rumové gule Čo budete potrebovať Cesto: 180 gramov piškótov 60 gramov masla 85 ml rumu 2 lyžice kakaa 60 gramov hrozienok (+1 lyžica rumu) 20 gramov cukru 50 gramov orechov (môžete dať viac aj menej podľa toho, čo vám zostane z pečenia) (môžete pridať marmeládu z lineckého) Rumové gule Poleva: 200 gramov čokolády na varenie (alebo kvalitné vysokopercentné čokolády) Rumové gule recept Hrozienka som prepláchla horúcou vodou, vodu som zliala a hrozienka som rozmixovala na kašu. Premiestnila som ich do hrnčeka a pridala som lyžicu rumu. Piškóty som nadrvila v robote a nasypala som ich do misy, pridala som kakao a orechy, ktoré mi ostali z pečenia. Nakoniec som primiešala cukor a orechy. Rozpustila som maslo, zmiešala s rumom, pridala som kašičku z hrozienok. Všetky ingrediencie som zmiešala dohromady. Z cesta som vtvorila malé guličky (môžete urobiť pokojne väčšie alebo stredne veľké gule) cca 1,5 cm priemer. Guličky som vyskladala na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vodnom kúpeli som rozohriala čokoládu a guličky som v nej obaľovala a vracala som uschnúť späť na papier na pečenie. Guľa s vaječným likérom Čo budete potrebovať Cesto: 180 gramov detských piškótov (alebo zvyškov cukroviniek) 40 gramov cukru 70 gramov masla 30 ml rumu 95 ml vaječného likéru Guľa s vaječným likérom Náplň: Marcipán (cca 70 gramov) Na obalenie som použila hrsť rozomletých mandlí Guľa s vaječným likérom recept Piškóty som rozmixovala v mixéri a nasypala som ich do misy. Zmiešala som ich s cukrom. Rozpustila som maslo, pridala som k nemu vaječný koňak a rum. Všetko som zmiešala dohromady a vypracovala som cesto. Z marcipánu som vytvorila malé guličky, ktoré som zabalila do cesta. Vznikla menšia gulička, vo vnútri ktorej bola zabalená malinká marcipánová gulička. Guličky som obalila v nasekaných mandliach, ktoré som rozmixovala v mixéri. Osie hniezda bez vajec Čo budete potrebovať Cesto: 160 gramov piškótov 60 gramov cukru múčka 60 gramov vlašských orechov 75 gramov masla 10 lyžíc rumu 3 lyžice mlieka Osie hniezda bez vajec Náplň: 40 gramov cukru 75 gramov masla 3 lyžice vaječného likéru 2 lyžice rumu Ďalej budete potrebovať: cukor krupice na vysypanie formičiek, detské piškóty Osie hniezda recept Piškóty som rozmixovala v mixéri. Pridala som rozomleté orechy, cukor, rum a rozpustené maslo. Vypracovala som cesto. Pripravila som náplň. Maslo som vyšľahala s cukrom, pridala som rum a vaječný koňak. Náplň som dala do cukrárskeho vrecka. Formičku na osie hniezda som vysypala cukrom, naplnila cestom, urobila som do nej dieru a naplnila náplňou. Priklopila som piškótom. Cukrovie s kokosom a maslovým krémom Čo budete potrebovať Cesto: 150 g masla 60 g práškového cukru 2 žĺtky 240 g hladkej múky 60 g kokosovej múky alebo strúhaného kokosu, ktorý pomeliete 1 lyžička citrónovej šťavy Cukrovie s kokosom a maslovým krémom Náplň: 110 g masla 110 g salka Cukrovie s kokosom a maslovým krémom recept Maslo som vyšľahala s cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou do peny. Primiešala som kokos a múku. Vypracovala som hladké cesto, ktoré som uložila do chladničky na stuhnutie. Potom som cesto vyvaľkala a vykrajovala som tvary. Cesto som upiekla na 160 °C. Keď bolo pečivo upečené, vybrala som ho z rúry a nechala som ho vychladnúť. Na krém som vyšľahala maslo do peny a do neho som zašľahala salko. Cukroví som natrela krémom. Najlepšie je, keď krém vložíte do cukrárskeho vrecka. Cukrovia s vlašskými orechmi a orechovým krémom Čo budete potrebovať Cesto: 160 g múky 80 g práškového cukru 40 g vlašských orechov 2 lyžice kakaa 1/2 lyžičky škorice 1 lyžička citrónovej šťavy 150 g masla Cukrovia s vlašskými orechmi a orechovým krémom Náplň: 80 g masla 80 g pomletých vlašských orechov 50 g cukru múčka Horká čokoláda ako poleva Cukrovia s vlašskými orechmi a orechovým krémom recept Maslo som vyšľahala s cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou do peny. Primiešala som orechy, korenie a múku. Vypracovala som hladké cesto, ktoré som uložila do chladničky na stuhnutie. Potom som cesto vyvaľkala a vykrajovala som tvary. Cesto som upiekla na 160 °C. Keď bolo pečivo upečené, vybrala som ho z rúry a nechala som ho vychladnúť. Na krém som vyšľahala maslo do peny a do neho som zašľahala cukor a orechy. Cukrovie som natrela krémom. Najlepšie je, keď krém vložíte do cukrárskeho vrecka. Potom som rozohriala čokoládu a potrela som cukroví čokoládou a ozdobila som ho mandľami. Kokosky s tvarohom Čo budete potrebovať Cesto: 2 bielky (cca 60 g) 40 g tvarohu 75 g cukru krupica 100 g kokosu 1 lyžička vanilkového cukru štipka soli Kokosky s tvarohom Kokosky s tvarohom recept Bielky som vyšľahala so soľou do stredne tuhej peny. Pridala som cukor a šľahala ďalej. Keď boli bielky vyšľahané do veľmi tuhej peny, ľahko som zamiešala tvaroh, potom kokos. Lyžičkou som nanášala na papier na pečenie kokosky. Pekla som na 140 ° C na horúčavy cca 12 minút. Masarykove pečivo Čo budete potrebovať Cesto: 240 g masla 120 g práškového cukru 2 žĺtky 400 g hladkej múky 100 g lieskových orechov 1 lyžička citrónovej šťavy Masarykove pečivo Masarykove pečivo recept Lieskové orechy som na 3 hodiny namočila do vody, aby sa lepšie krájali. Môžete ich pražiť a zbaviť ich šupiek, ale toto som vynechala, pretože nie vždy je možné šupky riadne odstrániť a orechy sú po pražení aromatickejšie. Maslo som vyšľahala s cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou do peny. Primiešala som múku a orechy. Vypracovala som cesto, z ktorého som vytvarovala dva chudé valčeky. Tieto valčeky som zabalila do fólie a nechala som ich vychladiť, aby sa cesto dobre krájalo. Keď bolo cesto chladné, nakrájala som ho na tenké plátky cca 0,5 cm. Plátky som pokladala na papier na pečenie. Cesto som upiekla na 160 °C. Keď bolo pečivo upečené, vybrala som ho z rúry a nechala som ho mierne vychladnúť a posypala som ho práškovým cukrom, ktorý som zmiešala s vanilkou. Ďalšie tipy na pečenie nájdete v rubrike Recepty. PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ Foto: Mamadodazda.skToto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz. Článek 11 receptov na najlepšie vianočné pečivo se nejdříve objevil na Mamadodazda.sk.

prejsť na článok

Vianočné krehké vínové pečivo

Na prípravu budeme potrebovať : 330 g hladkej múky280 g masla6 PL bieleho vína napr. Ruladské bielena obaľovanie cca 160 g práškového cukru zmiešaného s

prejsť na článok

Vianočné korenie a recept na vianočné perníkové smoothie

Viaceré kombinácie chutí a vôní pripomínajú rozličné sviatky v roku. Vianoce sú typické vôňou medovníčkov, perníkov, škorice, klinčekov, zázvoru a muškátového orieška. Vymenované vianočné koreniny sú navyše aj veľmi zdravé. Aké sú ich účinky?

prejsť na článok

Mikulášska kapustnica

Vianočná kapustnica Mikulášska kapustnica Srdečne Vás pozývame v piatok 4.12.2020 od 11:00 hod. na našu terasku v nákupnom centre OC Korzo. K dobrej nálade nebude chýbať varené vínko, kočíkový punč, vianočné pečivo, lokše a iné dobroty. Parkovanie j

prejsť na článok

Najpopulárnejšie vianočné reklamy na YouTube

Hoci sa na nás vianočné produkty valia už od októbra, pravú atmosféru najväčšieho kresťanského sviatku pociťujeme až teraz. Z rádiových staníc znejú koledy, televízie sa predháňajú vo vysielaní filmov s tématikou Vianoc a spoločnosti chrlia jednu X-Mas re

prejsť na článok

Vianočné darčekové poukážky 2021

Darujte rodine a priateľom zážitok, vianočné darčekové poukážky v hodnote 50 €, 80 a 100 €. Môžete si ich vyzdvihnúť v ambulancii alebo pomocou e-mailu. The post Vianočné darčekové poukážky 2021 appeared first on Stanislav Junas.

prejsť na článok