Energio | Istota v chladení | Špecialista na chladenie a mrazenie

Energio, to je špecialista na chladenie či mrazenie. Potrebujete uskladniť výrobky pri nízkej teplote alebo vychladiť priestory? S nami môžete pocítiť istotu v chladení.

prejsť na web

Optimalizácia teplôt: Kľúč k úspechu v gastroprevádzkach

Podstatou účinného chladenia je schopnosť udržiavať konštantnú teplotu. Tá je nevyhnutná na to, aby boli potraviny uchovávané v ideálnom stave. To znamená, že teplota v chladiacich boxoch by mala byť stále rovnaká, bez ohľadu na vonkajšie klimatické podmi

prejsť na článok

Ako si vybrať ten správny chladiaci box?

Veľkosť boxu Veľkosť chladiaceho boxu by mala byť v prvom rade prispôsobená množstvu a typu skladovaných potravín alebo iného tovaru. Ak skladujete veľké množstvá alebo tovar veľkých rozmerov, budete potrebovať veľkoobjemové chladiace boxy. Typ skladovan

prejsť na článok

Tipy a triky pre skladovanie vašich potravín

Chladiace zariadenia Chladiace boxy a kontajnerové boxy sú skvelými riešeniami pre skladovanie potravín. Tieto zariadenia umožňujú udržiavať teplotu na potrebnej úrovni a zabrániť množeniu mikroorganizmov. Chladiarenské zariadenia ako chladničky a mraznič

prejsť na článok

Ochladzovanie letných terás s využitím adiabatického chladenia

Ako funguje adiabatické chladenie? Adiabatické chladenie je účinná a zároveň ekologická metóda ochladzovania vzduchu, ktorá využíva princíp prirodzeného odparovania vody. Táto technológia umožňuje chladiť vzduch aj na letných terasách a vytvárať tak príje

prejsť na článok

Poznáte výhody monoblokového chladenia?

Monoblokové jednotky Pri klasických kondenzačných jednotkách je chladiaci agregát umiestnený mimo výparníka. Monoblokové jednotky však v rámci jednej jednotky obsahujú chladiaci agregát, výparník aj riadiacu jednotku. Aké výhody teda ponúka tento typ chla

prejsť na článok

Význam šokového chladenia a mrazenia

Využitie šokového chladenia Šokové chladenie je spôsob chladenia a mrazenia, pri ktorom sú potraviny schladené na nízku teplotu vo veľmi krátkom čase. Práve rýchlosť chladenia potravín je v tomto prípade zásadná a zabraňuje tvorbe baktérií. Tie sa štandar

prejsť na článok

Ako udržať zeleninu a ovocie čo najčerstvejšie?

Teplota je kľúčová Spôsob skladovania zeleniny a ovocia sa môže líšiť v závislosti od ich druhu alebo dĺžky skladovania. Väčšina ovocia a zeleniny sa však skladuje pri nižších teplotách v rozmedzí od 10 °C do 12 °C. Tieto teploty sú vyhovujúce predovšetký

prejsť na článok

Chladiaca jednotka do boxu: Akú vybrať?

Chladiace boxy tvorí niekoľko základných častí. Každý chladiaci alebo mraziaci box by malo okrem kvalitnej izolácie v podobe sendvičových PUR panelov dopĺňať aj chladiace zariadenie a chladiarenské dvere. Všetky vymenované časti sú zásadné pri efektívnom

prejsť na článok

Adiabatické chladenie: Spoznajte chladenie vodou

Voda ako prírodné chladivo Adiabatické chladenie funguje na princípe odparovanie vody a  termodynamickej rovnováhy medzi vzduchom a vodou. Na odparovanie vody je potrebné teplo, ktoré je získavané zo vzduchu, čím sa prirodzene ochladzuje.  V porovnaní s b

prejsť na článok

Adiabatický predchladič: Posuňte vašu kondenzačnú jednotku na vyšší level

Adiabatický predchladič Kondenzačné jednotky môžu pri vysokých teplotách vzduchu strácať účinnosť. Chladenie boxov či skladov tak nemusí byť dostatočné a môže spotrebovať oveľa viac energie. Aby sa predchádzalo podobným situáciám, je možné chladiace zaria

prejsť na článok