Zelené označenie (Green Labeling)

Vo všeobecnosti odkazuje zelené označenie, nazývané tiež zelené štítky, na akreditáciu výrobku v súlade s vybranými environmentálnymi štandardmi, ktoré definuje ISO 14024:2018. U produktov dokazuje dosiahnutie stanovenej kvality. Slúži pre ľahšiu orientáciu spotrebiteľov pri výbere produktov s nízkym negatívnym vplyvom na životné prostredie. Podporuje udržateľný rozvoj a zabraňuje greenwashing marketingovým praktikám. Na zelené štítky vplývajú tri základné faktory, a to ponuka, dopyt a politiky. Z pohľadu ponuky je zelené označenie výrobku viditeľným znakom environmentálne zodpovedného riešenia. Na druhej strane, zelené štítky slúžia na vyhovenie dopytu od spotrebiteľov, ktorí pri nákupe dávajú zvýšený dôraz na udržateľnosť. Z pohľadu politík sú zelené štítky jednotným certifikovaným nástrojom na komunikáciu medzi producentmi a konzumentmi. Príspevok Zelené označenie (Green Labeling) je zobrazený ako prvý na GreenTalk.

prejsť na článok

Zelené strechy

Zelené strechy je označenie pre strechy pokryté rastlinami, ktoré dokážu absorbovať teplo a ochladzujú budovy, čím šetria energiu na ich chladenie cez klimatizáciu. Predstavujú adaptačné opatrenie reagujúce na zmenu klímy. Zelené strechy znižujú náklady a

prejsť na článok

Why are PCB´s green?

The post Why are PCB´s green? appeared first on NCAB Group.

prejsť na článok

Ch.Barden Bella Zelené tuje

Do fotogalérie krásnej Belly sme pridali 1 novú nádhernú fotografiu z Tatier. Príspevok Ch.Barden Bella Zelené tuje zobrazený najskôr Zelené tuje.

prejsť na článok

PF 2021

Krásne prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2020! Stanislava a Pavol Zubrickí, Zelené tuje Príspevok PF 2021 zobrazený najskôr Zelené tuje.

prejsť na článok

What in the New Year

I have not met a person who said that the year 2022 would be slow, or even dragged on. Most of us perceive this time as very fast. We deal with changes on a daily basis. The products, their packaging, content and appearance of the labels are changing. The

prejsť na článok