Zdravá duša: Rozvod a detská duša

Rodičia si mylne myslia, že rozvod je vyslovene len ich záležitosťou. No týka sa i dieťaťa. Fungujúcich rodín je málo, rozvodovosť má stále stúpajúcu tendenciu. Kde sa ale v tomto celom procese nachádza dieťa rozvádzajúcich sa rodičov? Jeho práva a záujmy chráni kolízny opatrovník. Tým nemusí byť len úradník, ale aj rodinný príslušník. I napriek práci a snahe kolíznych opatrovníkov môže rozvod a súdne konanie zanechať výrazné stopy na detskej duši. V niektorých prípadoch deti odmietajú spolupracovať, a tak je do procesu prizvaný psychológ. Ten dohliada aj na to, aby rodičia i napriek neľahkej pozícii nezabúdali na svoje rodičovské povinnosti. Ako minimalizovať možné traumy z rozvodu rodičov a ako pomôcť dieťaťu prekonať celý proces? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nám poskytne Mgr. Lýdia Jankovičová, kolízna opatrovníčka, a tiež Mgr. Lucia Jakabová, detská psychologička. Podcast Zdravá duša: Rozvod a detská duša.

prejsť na článok

Žiadosť o rozvod

Indiánsky náčelník v žiadosti o rozvod uvádza: - Keď zasadím kukuricu, vyrastie kukurica. Keď zasadím bôb, vyrastie bôb. Všetko je v poriadku. Ale keď zasadím Indiána a vyrastie Číňan, tak musím požiadať o rozvod.

prejsť na článok

Psia duša 2

.fusion-image-frame-bottomshadow.image-frame-shadow-5{display:inline-block}.element-bottomshadow.imageframe-5:before, .element-bottomshadow.imageframe-5:after{-webkit-box-shadow: 0 17px 10px rgba(0,0,0,0.4);box-shadow: 0 17px 10px rgba(0,0,0,0.4);}

prejsť na článok

Drahý rozvod

Viete, prečo je rozvod taký drahý? Lebo stojí za to!

prejsť na článok

Tvoja chcem byť

V pohľade tvojich očí sa moja duša stráca, nový pokoj do môjho srdca vnáša. Tvoju lásku cítim čoraz viac, v tvojom náručí chcem byť zas. Zas a znova len tvoja chcem byť, moje srdce bez tvojho už nedokáže žiť.

prejsť na článok

Dôvod na rozvod

Sudca sa pýta manžela: - Aký máte dôvod na rozvod? - Celý týždeň pracujem, domov chodievam iba na víkend, tak sme sa raz v sobotu so ženou oddávali vášnivému sexu. Suseda búchala na stenu a kričala: Aspoň cez víkend by ste s tým mohli prestať!

prejsť na článok