Záťažové prikrývky od Lucie

Prácu Lucie Fabianovej na záťažových prikrývkach poznám od roku 2017. Prvýkrát ich predstavila na našej konferencii Cesty k inklúzii v Prešove v novembri 2017. Je to pôvodný, ňou vyvinutý model a spracovanie, ktoré už má na Slovensku svoju tradíciu a zároveň je výsostne unikátne. Lucia Vám navyše sprostredkuje tento produkt ideálnym spôsobom, vďaka svojim osobným skúsenostiam je totiž sama Aspergerka. A viete, že to, čo robia Aspergeri, naozaj stojí za to, pretože do toho dajú všetko Zo stránky: Na účely relaxácie a zlepšenia spánku je záťažová prikrývka vhodná pre každého. ​Moje deky sú hlavne využívané ako terapeutické pomôcky, vhodné pre deti aj dospelých s autizmom, ADHD, úzkostnými poruchami, nespavosťou, či prejavmi nepokoja a nestability. ​Zo skúseností sa javí, že prikrývka najviac pomáha tým deťom, ktoré majú tendenciu schovávať sa do malých priestorov, ako napríklad vliezť si pod posteľ alebo do skrine. Prípadne na seba dávajú ťažké veci, alebo si stavajú bunkre. Keď idú spať, obkolesia sa mnohými hračkami. Týmito akciami si hľadajú hranice v priestore, aby sa mohli vymedziť a oddýchnuť si. Ak sú pri deťoch tieto znaky, záťažovka im rozhodne môže pomôcť. Podrobné informácie nájdete na stránke Lucie Fabianovej The post Záťažové prikrývky od Lucie appeared first on OZ HANS.

prejsť na článok

Zlatokopka od Lucie Saskovej v novom vydaní

Teraz vyšiel príbeh v novom vydaní s ešte krajšou obálkou. Zlatokopka sa teda preberie v nemocnici z kómy a nevie, kde je ani kto je. Všetci sú k nej láskaví a milí, zdá sa jej však, že ju strážia. A vtedy prichádza ústredná zápletka celého príbehu.

prejsť na článok

Noc literatúry 2023

Noc literatúry 2023 sa blíži. Už 17. mája sa na vás budeme tešiť v krásnych nových priestoroch SNG. Rezervujte si tento májový večer v kalendári a vydajte sa s nami na literárnu cestu naprieč Európou, ktorou vás budú sprevádzať slovenské herečky a herci.

prejsť na článok

Photos from Sloboda zvierats post

Osemročný Jerry bol nahlásený na našu LPK ako psík držaný v malom nečistenom koterci. Psík nebol od šteniatka púšťaný. Tento koterec bol umiestnený v Turčianskych Tepliciach, v zbernom dvore. Inšpektorka Lucie zistila, že psík patrí bezdomovcovi, ktorý s

prejsť na článok