Začínam s bojovým umením

Začínam s bojovým umením čo k tomu potrebujem? Je prvá otázka. Kedže plánuješ začať s nejakým bojovým umením alebo športom je jasné že máš chuť. Dôležité je vybrať si bojové umenie ktoré sa ti páči a chcel by si ho začať trénovať. Niekto si vyberie populárne MMA, niekto má rád tvrdý Muay Thai a niekto sa zasa vyberie cestou východných filozofií a zvolí si Jiu Jitsu alebo Judo. Ak už si si vybral svoje bojové umenie, potrebuješ si nájsť klub v mieste svojho bydliska alebo blízkom okolí. Čím bližšie tým pohodlnejšie, samozrejme môžeš si za svojim klubom aj cestovť ale z vlastnej skúsenosti viem že hlavne po sparingoch býva cesta späť náročnejšia než by si mohol očakávať :D. Aké vybavenie potrebujem ? Potrebné vybavenie sa líši v závislosti od konkrétneho bojového umenia. Napríklad na box ti na úplný začiatok stačia bandáže, rukavice a chránič na zuby. V začiatkoch sa síce dúfam k sparingu veľmi nedostaneš ale napríklad pri oplátke sa ľahko môže stať nejaké nešťastie a preto chránič na zuby silno odporúčam každému. Či už začínaš s boxom, Judom alebo akýmkoľvek iným bojovým umením. Pri každom máš fyzický kontakt a neštastie sa stane ľahko. Je lepšie investovať do 25€ za chránič na zuby ako zaplatiť pár stovák zubárovy. Niektoré bojové umenia sa trénujú v Gi (Kimono), pri týchto športoch je najväčšia investícia práve do Gi ktoré dokážeš kúpiť od približne 30€. Samozrejme dokážeš si kúpiť aj Top značky v top kvalite za pár stoviek Eur. Ak začínaš s MMA tam potreuješ toho trochu viac. Od boxerských rukavíc, rukavice na mma sparing, chránič na zuby, chrániče holení atď. Verím však že v každom klube sa nájde nejaké erárne vybavenie ktoré si môžeš na začiatok požičať. Ak potrebuješ poradiť s vybavením ktoré pre svoje bojové umenie potrebuješ, neváhaj a napíš email na [email protected] alebo ma kontaktuj cez Facebook alebo Instagram ktoré nájdeš na stránke www.mmastore.sk . Pozri si ponuku vybavenia nášho obchodu tu- klikni. The post Začínam s bojovým umením appeared first on .

prejsť na článok

Ešte len začína

Príde opilec do krčmy a stretne druhého opilca, ktorý má už v sebe 18 pív. Nedá mu to, tak sa ho pýta: - Tak čo, kamoško, už budeš končiť? - Čo si, ja ešte len začínam.

prejsť na článok

Capoeira

Capoeira pochádza z Brazílie, bol to bojový tanec otrokov ktorý sa časom stal plnohodnotným bojovým umením. Pri hľadaní pôvodu Capoeiry sa musíme vrátiť do 16eho storočia, kedy bola Brazília silne kolonizovaná Portugalcami. Portugalci vo veľkom využívali

prejsť na článok

Prasa z vinárne

Hovorí suseda susede: - Vždy som si myslela, že to prevteľovanie duší je blbosť, ale teraz tomu začínam veriť. Včera sa mi totiž z vinárne domov vrátilo prasa!

prejsť na článok

Recept na koláč

- Drahá, môžeš mi prezradiť recept na tento koláč? - Na čo ti bude? Snáď nechceš oslňovať kamarátov svojim kuchárskym umením? - Nie, ale urobíme spoločne revolúciu v cementárenskom priemysle.

prejsť na článok

Pánsky parfum ESSENS M022 - pánsky parfum 50 ml, inšpirovaný vôňou GIORGO ARMANI - CODE

ESSENS M022 pánsky parfum - 50ml, inšpirovaný vôňou GIORGO ARMANI - CODE htps://essensworld.com/20011106 alebo naskenuj QR kód Moderná a luxusná vôňa, ktorej nositeľ vyniká svojou charizmou a umením žiť svoj život naplno. Hlava: bergamot, ci

prejsť na článok