Výstava, ktorá trvala len pár hodín

Budova Elektrární poskytne priestor unikátnemu podujatiu. Ešte pred rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá ju čaká v blízkej dobe, ponúkne svoje priestory umelcom a viacerým kultúrnym podujatiam. Vo štvrtok 5. septembra o 17.00 sa v nej uskutoční jedinečná a neopakovateľná pop up výstava veľkoplošných malieb. Výnimočná je zoskupením umelcov a tým, že potrvá len pár hodín! Koncept jednodňových pop up výstav vznikol v New Yorku už v roku 2007, no v našom regióne je takéto podujatie realizované po prvý raz. Ak chcete byť súčasťou tejto neopakovateľnej udalosti, musíte ju stihnúť. Výstava trvá totiž presne 2 hodiny. Potom sa brány budovy Elektrární opäť zatvoria a umelecké diela zaniknú pri stavebných prácach. Svoju aktuálnu tvorbu prostredníctvom tejto udalosti predstavia traja súčasní umelci David Reitšpís, Peter Trmos a Peter Dlhopolček a dvaja prizvaní hostia Tomáš Rybár a Matej Vakula. V prázdnych priestoroch 3. poschodia pôvodne administratívnej budovy žilinských Elektrární našli vhodné miesto na realizáciu veľkoplošných malieb, ktoré vychádzajú z graffiti a streetartu, ktorým prešli vo svojom umeleckom vývoji všetci aktéri. Výber budovy určenej na rekonštrukciu ovplyvnil a do istej miery vyformoval aj charakter výstavy. Veľkoplošné maľby vznikli špeciálne pre tento priestor, výber plôch a usporiadanie malieb, ktoré sú navzájom prepojené rovnako ako vzájomné vzťahy ich tvorcov. Tvorba všetkých aktérov nie je v tomto prípade prioritne kritická, angažovaná či sociálna, skôr sa zameriava na výraz, pôsobenie, vizualitu, hru a radosť z maľovania. Viac o výstave sa dozviete na stránkach www.profigrafik.sk. Elektrárne ožijú aj hudbou Ďalšia kultúrna udalosť v Elektrárňach sa uskutoční 20. septembra. Podujatie Odyssea x Void spojí hudbu a vizuálne umenie v unikátnych podzemných priestoroch Elektrární. Dva lokálne umelecké kolektívy sa spoja, aby počas jedného večera odprezentovali súčasnú klubovú hudbu a priniesli vizuálne umenie do priestorov, v ktorých ho divák nemôže bežne vidieť. Na 2 pódiách sa predstavia interpreti ako Khans, Notsureyet, Haarp, Elýščitat a další. Odyssea pop-up galéria ponúkne výber umeleckých diel od slovenského umelca Filipa Sabola. Viac o tejto udalosti nájdete na Facebooku. The post Výstava, ktorá trvala len pár hodín appeared first on Elektrárne Žilina.

prejsť na článok

Výstava Ešte nenamaľované obrazy slávnych

Táto výstava, ktorá je súčasťou aktuálnej Prehliadky zámku a jaskyne, ponúka návštevníkom možnosť pozrieť sa na monumenty Slovenska očami svetových maliarov. Je sprístupnená do 10.marca v čase otváracích hodín múzea a Bojnického zámku. The post Výstava E

prejsť na článok

Výstava EQUUS v Klagenfurte - Rakúsko

Úspešná výstava Internationale Holzmesse Klagenfurt 2022, v Rakúsku. EQUUS uspel v konkurenicii najsilnejších!!

prejsť na článok

Galéria ATELIER HLAVINA VÝSTAVA 01

Slávnostnou vernisážou sme v Galérii ATELIER HLAVINA otvorili výstavu výtvarných diel Daše Ďurišovej (maľba) a Dariny Szöllösiovej (sklo). Zdanlivo nespojiteľné diela som na otváraciu výstavu vybrala pretože obe autorky sú rodáčky z Bánoviec nad Bebravou.

prejsť na článok

Jednodňový výlet – Výstava Flora Olomouc – 22.4.2023

The post Jednodňový výlet – Výstava Flora Olomouc – 22.4.2023 appeared first on ARRIVA Liorbus.

prejsť na článok

Výstava Luzern Švajčiarsko

Radi Vás uvidíme na výstave v Luzerne, ktorá sa uskutoční v dňoch 17-20.08 2017. Vystavovať budeme spolu s našim obchodným partnerom firmou STOLL Technik gmhh.

prejsť na článok