Vyskúšali ste už mäso z Košeckého dvora?

Košecký dvor je od Karpatského gazdu vzdialený pár kilometrov. V krásnej prírode Strážovských vrchov pracuje mäsiarstvo, ktorého výrobky sme si aj my vybrali do našej predajne. Páčila sa nám myšlienka, že čisté, zdravé mäso by k nám dlho necestovalo. Čo všetko nás na tejto značke ešte zaujalo? Vlastný chov, poctivá strava Na našich stránkach ste si isto už prečítali, že sa rozumieme nielen kvalite mäsa, ale aj kvalite zvieraťa, z ktorého sa mäso dostáva na pulty. Nie každé zviera je stavané a kŕmené tak, že z neho neskôr bude šťavnatá porcia mäsa s potrebnými živinami. V bežnom obchode zistíme možno krajinu, odkiaľ mäso pochádza, nezistíme však skutočný pôvod mäsa, čiže to, kde bol daný dobytok chovaný, kým a ako. Na Košeckom dvore nám je preto sympatické práve to, že všetko mäso pochádza z ich vlastného chovu, o ktorý sa vzorne starajú celý rok. Košecký dvor patrí pod PD Košeca, čiže rastlinná výroba produkuje stravu najmä pre ich kravy, býkov, ovce a prasiatka. Žiadna chémia, len čisté zloženie Druhá vec, ktorá sa nám na prístupe tejto značky páči je, že do mäsových výrobkov nepridávajú to, čo tam nemá byť. Možno stále prevláda nepravda o farbe mäsových výrobkov, ktoré sú ružové, sýto červené, fotogenické čo sa farieb týka. Naozaj je to klam. Ak je mäsový výrobok spracovaný poctivo a bez chémie či farbív, nikdy nemá túto výraznú farbu. Čerstvé, skutočne poctivé mäso je skôr mdlej červenej alebo ružovej farby, mäsové výrobky takisto. V Košeckom dvore je hlavným konzervantom soľ a korenie. Korenie je však prvotné, žiadne vopred pripravené zmesi, ktoré v sebe často majú ešte pridané látky (napríklad proti hrudkám). Ceníme si, že pri ich výrobkoch máte možnosť zistiť, ako pravé párky alebo špekačky vlastne chutia. Mäso necestuje a je vždy čerstvé Cieľom každej značky je vyrábať, predávať, zarábať. Cieľom Košeckého dvora takisto, no princípom predaja je predávať iba čerstvé. Dnešný mäsový biznis značne žije najmä z mrazeného a z chladeného mäsa. Ruku na srdce, koľkokrát do týždňa alebo mesiaca si doprajeme čerstvé mäso Tretí dôvod, prečo sme sa rozhodli pre Košecký dvor je teda čerstvosť. Výroba sa riadi odbytom, na porážku ide len toľko kusov, koľko výrobkov a koľko kíl mäsa je plánované predať alebo doviesť k odberateľom. Takto máte istotu, že mäso, ktoré ste si kúpili je čerstvé, nestálo a nečakalo v mraziacom boxe. Výživová hodnota takéhoto mäsa je oveľa vyššia. Už nehovoríme len o jedle, ale o potravine. Čo vyskúšať? V našej predajni nemáme, žiaľ, možnosť predávať čerstvé mäso na kilá, preto sme sa rozhodli pre kompromis a čerstvé mäso z bitúnku nám Košecký dvor balí vákuovo. Nakrájať vám vieme ale ich šunky a salámy, vákuovo balené nájdete u nás párky, klobásky, špekačky, slaninu. Odporúčame tiež jaternice a tlačenku. V prípade väčšieho odberu vám vieme výrobky objednať. Všetky novinky Príspevok Vyskúšali ste už mäso z Košeckého dvora? je zobrazený ako prvý na .

prejsť na článok

Máte mäso?

V nemenovanom ruskom meste sú oproti sebe predajňa rýb a mäsiarstvo. Príde chlapík do Ryby a pýta sa: - Máte mäso? Predavač odpovedá: - Nie, my nemáme ryby. Mäso nemajú oproti.

prejsť na článok

Majú mäso

Reklama v rádiu Jerevan: V Petrohrade je mäso. Výstava je putovná...

prejsť na článok

Trhané mäso

Mäkké trhané mäso podávané v dobrej bulke so šalátom, doplnené lahodnou omáčkou. Je ťažké odolať.

prejsť na článok

Mäso v budúcnosti

Viete, aké mäso sa bude kupovať v budúcnosti? Mužské predné. Málo stojí, je rýchlo mäkké a nelezie do zubov.

prejsť na článok

Trikrát mäso

V ruskej reštaurácii si hostia vyberajú: - Ja si prosím biftek stredne prepečený. - Ja si prosím kuracie stehienka s omáčkou. - Ja si prosím bravčový rezeň. Čašník vojde do kuchyne a hovorí: - Trikrát mäso.

prejsť na článok