Výskumný tím vytvoril ľudské embryo bez spermií a vajíčok

Výskumníci z inštitútu Weizmann v rámci novej štúdie vytvorili kompletné modely ľudských embryí z kmeňových buniek, ktoré dokázali vyvíjať mimo maternice až do 14. dňa. Autori štúdie vysvetľujú, že tieto syntetické plody mali všetky charakteristiky, ktorými sa vyznačujú prirodzené embryá v tomto štádiu vývoja.   Bunečné agregáty odvodené od ľudských kmeňových buniek, ktoré sa použili v The post Výskumný tím vytvoril ľudské embryo bez spermií a vajíčok appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

prejsť na článok

Cesty Trenčianskeho kraja si tento rok vyžiadali už tri ľudské životy

Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja sa minulý týždeň stalo 16 dopravných nehôd. Vyžiadali si dva ľudské životy.

prejsť na článok

Čo je to CBN a aké môže mať účinky na zdravie?

CBN je skratka pre kanabinol, jeden z viac ako 100 kanabinoidov, ktoré sa prirodzene vyskytujú v rastline konopy. Hoci je o niečo menej známy ako CBD či CBG, môže mať priaznivý vplyv na ľudské telo. Čo by ste o ňom mali vedieť?

prejsť na článok

Čo je to CBG a prečo stojí za pozornosť?

V prípade konopných produktov ste zrejme zvyknutí na to, že ich hlavnou účinnou látkou je kanabidiol, skratkou označovaný ako CBD. Avšak, v našej ponuke sa môžete stretnúť aj s bohatým zastúpením CBG produktov. Čo to vlastne CBG je a ako účinkuje na ľudsk

prejsť na článok

Čo sú to terpény a ako môžu vplývať na ľudské zdravie?

Možno ste si všimli, že pri našich konopných produktoch častokrát uvádzame obsah terpénov. Tie prirodzene dopĺňajú cenné kanabinoidy a sú neoddeliteľnou súčasťou väčšiny výrobkov. V čom sú terpény zaujímavé a aké môžu mať pozitívne účinky na organizmus?

prejsť na článok

Konopný čaj si jednoducho zamilujete: Prečo ho vyskúšať?

Konopný čaj má dlhú tradíciu a je veľmi obľúbený v ľudovom liečiteľstve. Môže prinášať množstvo pozitívnych účinkov na ľudské zdravie, no zároveň je mimoriadne chutný a osviežujúci. Užijete si ho nielen počas zimy, ale aj horúcich letných dní. Čo by ste o

prejsť na článok