VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto piaty (19. októbra 2023)

KYJEV/MOSKVA - Dvaja ľudia zahynuli a jedna osoba utrpela zranenia pri stredajšom ruskom útoku v Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny. Situáciu sledujeme ONLINE.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto štvrtý (18. októbra 2023)

MOSKVA - Rozhodnutie Washingtonu dodať Ukrajine rakety dlhého doletu ATACMS je závažnou chybou, uviedol v stredu ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov. Informuje agentúra AFP. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto tretí (17. októbra 2023)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok zdôraznil odvahu Ukrajincov i význam spolupráce úradov či inštitúcií v rámci krajiny. Pripomenul, že ruská invázia na Ukrajine trvá už 600 dní. Informuje o tom správa z agentúry DPA a prezidentov

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto prvý (15. októbra 2023)

MOSKVA - Rusko v noci na dnes zničilo 27 bezpilotných lietadiel, ktorými sa na neho pokúsila zaútočiť Ukrajina. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto druhý (16. októbra 2023)

KYJEV/MOSKVA - Veliteľ ukrajinských pozemných síl Olexandr Syrskyj v pondelok uviedol, že Rusko sa v súčasnosti usiluje o prelomenie ukrajinských obranných línií v sektore medzi mestom Kupjansk a Lyman na severovýchode Ukrajiny.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto šiesty (20. októbra 2023)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval vo štvrtok svojmu americkému partnerovi Joeovi Bidenovi za životne dôležitú podporu pre jeho krajinu a privítal dodanie rakiet dlhého doletu typu ATACMS. Situáciu sledujeme ONLINE.

prejsť na článok