Vlhkosť dreva a jeho meranie vlhkomerom

Drevo je hygroskopický materiál, čo znamená, že prirodzene obsahuje a absorbuje vodu. Čerstvé drevo, krátko po odpílení stromu, obsahuje spravidla 50 až 80% vody. Takéto drevo nie je vhodné na ďalšie spracovanie, je potrebné ho vysušiť. Čas sušenia závisí od typu dreva a podmienok sušenia.

prejsť na článok

Ako správne spaľovať drevo?

Ako správne spaľovať drevo? Pri spaľovaní zohráva úlohu množstvo faktorov, ako je vlhkosť dreva a prívod vzduchu. Elementárnou otázkou pri horení je zvyšková vlhkosť v dreve. Pretože vlhkosť má obrovský vplyv na to, ako dobre prebieha

prejsť na článok

V Mestskom vlastivednom múzeu sa v strede júna otvorí výstava Etudy z dreva

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene počnúc od roku 1998 každoročne vyhlasuje súťaž s názvom Etudy z dreva, ktorá je zameraná na podporu tvorby predmetov z dreva, v kombinácii s iným prírodným materiálom.

prejsť na článok

AKCIA! Helios Bori lazúry

Spustili sme pre vás dalšiu AKCIU na Bori lazúry Dlhodobá ochrana pre Vaše drevo Teraz v skvelej akcii -25 % na všetky odtiene a veľkosti O všetko živé sa treba starať. Aj drevo je živý materiál, preto je

prejsť na článok

Bezplatné meranie zraku

Dnešné popoludnie patrilo zdravotníckej akcii Bezplatnému meraniu zraku našich klientov. Merať zrak prišlo Občianske združenie SupeOčko. V rámci tejto akcie zmeral našim klientom zrak kvalifikovaný odborník a následne odporučil dioptrie.

prejsť na článok