Veslovanie u suseda

Veslársky klub Slávia STU Bratislava, so sídlom v lodenici na Zlatých pieskoch, pozýva záhradkárov a obyvateľov lokalít Mokráň záhon, Malá osada a Veľká osada na spoločné stretnutie dvoch komunít. Pod názvom Veslovanie u suseda vás pozývame na spoločné komunitné podujatie v priestoroch našej lodenice. Cieľom je priblížiť vám, našim susedom, priestory a život veslárov na Zlatých pieskoch, navzájom sa lepšie spoznať, zlepšiť vzájomnú komunikáciu pre riešenie spoločných problémov a priviesť mládež k športovaniu v prírodnom prostredí. Pozývame každého do areálu veslárskeho klubu, kde si môžete vyskúšať rekreačné veslovanie na turistických lodiach. Popritom podebatujeme o spoločných komunitných záujmoch. Priveďte i vaše deti, vnukov a vnučky, vyskúšať si veslovanie na vode. Ak sa im to zapáči tak ako nám, budeme radi keď sa stanú jednými z nás. Slávnostnou súčasťou programu bude i krst novej lode s občerstvením. Termín stretnutia: 1.10.2022 Začiatok stretnutia: 10:00 Krst novej lode: 11:00 Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft a.s.. v rámci programu Dobrý sused.

prejsť na článok

Aký je záujem o veslovanie na Slovensku?

Nie je to dosť adrenalínový šport a je mimoriadne náročný. Vyžaduje si dlhoročnú silovo-vytrvalostnú, technickú prípravu na vode i na suchu. Dnes nemá mládež záujem o ťažkú športovú prípravu. V obľube je florbal, to je hit dnešných dní: Hravosť, voľnosť,

prejsť na článok

"Poď veslovať v Ružinove"

Vďaka finančnej podpore z grantu MČ Ružinov sme v roku 2022 kúpili dve lode vhodné pre výcvik nových záujemcov o veslovanie ako aj pre tréning začiatočníkov. Od septembra sú naplno využívané najmä tými, ktorí začali veslovať v tomto roku.

prejsť na článok

Tradičný letný veslársky tábor je tu!

Slnko, voda, veslovanie a všeličo iné čaká na vaše dieťa či tínedžera u nás v lodenici na tradičnom veslárskom kempe. Päť júlových dní v znamení športu a zážitkov. Usporiadateľ: Veslársky klub Slávia STU Bratislava Termíny: päťdenný turnus, 11. - 15.7.

prejsť na článok

Letný veslársky tábor 2023 je tu!

Slnko, voda, veslovanie a všeličo iné čaká na vaše dieťa či tínedžera u nás v lodenici na tradičnom veslárskom kempe. Päť júlových dní v znamení športu a zážitkov. Usporiadateľ: Veslársky klub Slávia STU Bratislava Termíny: päťdenný turnus, 24. - 28.7.

prejsť na článok

"Trenažér" Try it na suchu!

Veslovací trenažér je presne to, ako to znie: stroj navrhnutý tak, aby napodobňoval pohyb vykonávaný pri veslovaní člna na vode. Takmer všetky stroje prichádzajú s monitorom na sledovanie vzdialenosti, rýchlosti, energie a spálených kalórií. Mnohé sú p

prejsť na článok