Veľkoplošná maľba mural na Gorkého ulici

V júni 2021 sa nám podarilo realizovať v spolupráci s Natreto veľkoplošnú maľbu mural v centre Bratislavy. Nájdete ju na Gorkého ulici, hneď vedľa historickej budovy Slovenského národného divadla. Veľkoplošná maľba na fasádu polyfunkčný domu bola realizovaná pri príležitosti 30. výročia vzniku Vyšehradskej skupiny V4. Celý projekt iniciovalo Poľské predsedníctvo vo V4. Okrem Bratislavy, vznikol rovnaký mural na stenách v ďalších hlavných mestách V4 a to v Budapešti, Prahe a vo Varšave. Návrh a realizácia murálnej maľby Návrh muralu vytvorila poľská ilustrátorka Magdalena Miszczak. Centrálnym motívom je logo 30. výročia V4, ktorého autorom je slovenský grafik Robert Paršo. Bratislavskú verziu muralu realizovali Natreto Viktor Fehér, ktorý si prizval Michala Turkoviča a Mateja Maturkaniča. Realizácia trvala približne dva týždne a plocha bola naozaj obrovská vyše 300 metrov štvorcových. K maľbe bola použitá výsuvná plošina. Samotné dielo je zaujímavé tým, že nesie novú tému, pripomína historickú udalosť. Doteraz sme realizovali veľa reklamných muralov pre našich zákazníkov, prevažne však komerčného charakteru. Tu sa podarila maľba, ktorá ma funkciu pamätníka. Murálna maľba plní úlohu akéhosi monumentálneho pamätníka Sme názoru, že pripomínať si významné udalosti veľkoformátovými maľbami je správna cesta. Tá skvelo funguje v priestore a zároveň pôsobí reprezentatívne. Ak budete mať cestu okolo Gorkého ulice v Bratislave, choďte sa pozrieť ako vyzerá maľba naživo. Nájdete ju na tejto adrese. Páči sa vám takáto maľba a chcete aj vy vkusne skrášliť svoj interiér alebo exteriér, napríklad u seba doma alebo vo firme, neváhajte nás kontaktovať. Spoločne vymyslíme originálnu maľbu, ktorá vkusne skrášli váš priestor. The post Veľkoplošná maľba mural na Gorkého ulici appeared first on ArtAttack.sk.

prejsť na článok

Maľba dominánt Bratislavy na vstupných schodoch

Pomaľovať úzky priestor schodiska je vždy výzva na realizáciu. Aký návrh vymyslieť tak aby bol čitateľný aj z odstupu pól metra? Štylizácia maľby bola úmyselne zvolená vo vektorovom prevedení. Tu dominujú plochy s ostrým ohraničením a farebné odtiene sive

prejsť na článok

Na ulici

Na ulici stretne dievča chalana a pozdraví ho: - Čauko! On jej odpovedá: - Čaupi!

prejsť na článok

Obrovská maľba na fasáde výrobnej haly v Nemecku

Po úspešnej maľbe na plot v slovenskej pobočke závodu PPC Insulators sme sa presunuli do Nemeckého mestečka Sonneberg. V Sonnebergu sídli materský závod PPC Insulators, kde sme vytvorili veľkú maľbu na fasáde výrobnej haly na ploche väčšej ako 100 m2. Mot

prejsť na článok

Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté

Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.

prejsť na článok

Vložky na ulici

Idú dve vložky po ulici a stretnú jednu krvavú. Tá sa ich pýta: - Hej vložky, kam idete? - Bojovať. - A môžem ísť s vami? - Nie, ranených neberieme!

prejsť na článok