.vaša VÁHA klame!

Aj vy patríte medzi ženy, ktoré sa ráno pozerajú na váhu? Počas koučingu sa stretávam s mnohými klientkami, ktoré túžia po konkrétnom čísle, čísle na váhe. OMG! „Chcem schudnúť a chcem vážiť 60 kilogramov." Chcete vedieť, PREČO takýto cieľ nedáva zmysel? Zloženie/stavba nášho tela je oveľa dôležitejšia ako len nejaké číslo na váhe. Samozrejme, že každú z nás poteší, ak sa sem tam odvážime a číslo je nižšie ako naposledy, ALE! klameme samé seba.. Oveľa dôležitejšie je vedieť koľko % tuku, % svalov, % kostí a % vody obsahuje naše telo a nie iba jedno číslo na váhe. Existuje veľa faktorov, ktoré ovplyvňujú našu váhu ako napríklad príjem tekutín (aj alkoholických) slané jedlo jedlo s vysokým obsahom sacharidov(cukrov). Predstavte si, že 1 gram sacharidov dokáže viazať až 3 gramy vody! (Dali ste si na večeru tanier cestovín?) spánkový režim fázy ženského cyklu a mnoho ďalších Jedno číslo nedáva zmysel pretože: 1. STAVBA/ZLOŽENIE VÁŠHO TELA SA MENÍ. Ak napríklad zmeníte stravu, začnete piť dostatočne veľa tekutín, pridáte pohyb, stane sa to, že síce chudnete, ale chudnete z tukov a naberáte SVALY. Ak je vašim cieľom schudnúť a spaľovať telesný tuk, treba budovať svaly. SVALY budujeme cvičením a budovanie svalov môže spôsobiť vyššie číslo na váhe a to je práve dobré! Kým nevlastníte inteligentnú váhu, ktorá dokáže ukázať aj tieto parametre, jedno jediné číslo ráno na váhe vám môže zbytočne pokaziť náladu. 2. NEVEDOMKY dokáže jedno číslo ovplyvniť vaše stravovanie. Ak sa vám totiž číslo na váhe páči, možno si doprajete počas dňa nejakú „ odmenu“ a ak náhodou číslo na váhe nebude príjemné, (prípadne bez zmeny) možno vám napadne vynechať nejaké jedlo. Nedovoľte, aby vám váha hovorila, či môžete alebo nemôžete jesť. Veď je to len číslo! 3. OBLEČENIE je najlepšou váhou. Ešte je tesné alebo odrazu sadne ako uliate? Pre ešte lepšiu predstavu jeden konkrétny príklad: dve dámy Monika a Zuzana sme odmerali na InBody stroji a následne uvideli tieto výsledky: Monika, 44 rokov Váha: 65 kilogramov Telesný tuk: 32,5% Svalová hmota: podpriemerná Zuzana, 44 rokov Váha: 65 kilogramov Telesný tuk: 19,2% Svalová hmota: nadpriemerná Ako vidíte – obe dámy vážia rovnako, ale majú úplne odlišné zloženie tela! Ak trváte na tom, že sa chcete vážiť aj naďalej, niekoľko tipov: - Stanovte si rozsah, koľko by ste chceli vážiť. Od-do. - Používajte inteligentné váhy, ktoré dokážu merať zloženie vášho tela - Vážte sa v rovnakú hodinu, za rovnakých podmienok - Nevážte sa po párty, po dovolenke, po oslavách To na čom skutočne záleží, je aký máte vzťah k sebe, svojmu telu, a ako sa vidíte. Číslo na váhe je len také dôležité, ako mu dovolíte.

prejsť na článok

Čo robiť, keď vaša drevená podlaha stratí farbu a vybledne?

V priebehu rokov, pôsobením slnka, tepla a vlhka strácajú drevené podlahy svoju pôvodnú farbu, pretože sú vystavené prirodzenému opotrebo... The post Čo robiť, keď vaša drevená podlaha stratí farbu a vybledne? appeared first on Alex SK.

prejsť na článok

Jarná starostlivosť o pleť

Ani sme sa nenazdali a je tu JAR - jedno z mojich naj ročných období (po jeseni a lete). Vo vzduchu cítiť nové začiatky, nový život a aj nové lásky. Aj Vaša pleť sa chce po drsnej zime opäť nadýchnuť a rozkvitnúť.  Ako toto ročné obdobie ovplyvňuje našu s

prejsť na článok

Objavte leštidlá ALEX, pomôžu vám, aby vaša podlaha vyzerala skvele!

Drevené podlahy prinášajú do domu teplo a komfort a sú ideálne aj na určité typy dekoratívnych štýlov. Zároveň však majú určité nevýhody.... The post Objavte leštidlá ALEX, pomôžu vám, aby vaša podlaha vyzerala skvele! appeared first on Alex SK.

prejsť na článok

Toxické a netoxické vyjadrovanie

Samotná reč na pravé dorozumenie nestačí (až 60 % z našej komunikácie predstavuje reč tela). Preto veľmi rýchlo zistíte, že niečo v debate nesedí, keď reč tela nie je v súlade s tým, čo dotyčný hovorí. Telom sa ťažko klame (politici a agenti sa to učia),

prejsť na článok

KLINIK a GULIČKY

Klinik sex - lekárske prostredie, rôzne procedúry, pomôcky a nástroje často nie sú napodobeniny. Prevziať rolu lekára alebo pacienta? Voľba je Vaša :)

prejsť na článok