V čom nosiť svoje dieťa?

Pre najmenšie bábätká odporúčame v elastickej šatke (/elasticka-satka/) dieťa s väčšou váhou, lebo výhody tejto látky sa pri 8-10 kilách stávajú nevýhodami a nosenie v nej už nebude také pohodlné ako na začiatku. Čiže tento druh šatky je ideálny do 6-8 mesiacov dieťaťa. Najväčšia výhoda elastickej šatky (/elasticka-satka/) je, že je mäkká, „objímajúca“, ľahko sa s ňou manipuluje a viaže. Táto šatka je najpohodlnejšia pre malé bábätká, preto ju vždy odporúčame pre novorodencov. Drží bezpečne ale mäkko, nikde sa nezarezáva. Začiatočníkom sa s ňou viaže ľahšie, lebo sa dá uviazať bez dieťaťa a netreba ju dodatočne doťahovať. Elastická šatka (/elasticka-satka/) je ideálna na nosenie vpredu, na nosenie na boku a na chrbte budú pohodlnejšie mei-tai (/mei-tai/) či ergonomický nosič (/ergonomicky-nosic/). lili-tai (/lili-tai/) sa vyrába z látky pevnej šatky Liliputi, ktorá je tkaná diamantovou väzbou. Dokonale obopína telo dieťaťa v každom bode. Má plynule nastaviteľnú šírku a výšku, preto rastie spolu s dieťaťom. Dá sa v ňom nosiť vpredu aj na chrbte. Pohodlné nosenie pre rodičov zabezpečuje mäkko polstrovaný bedrový pás a široké ramenné popruhy. Jeho viazanie sa dá ľahko a rýchlo naučiť. V ergonomickom nosiči (/ergonomicky-nosic/) sa dá nosiť prakticky s neobmedzenou hornou hranicou veku či hmotnosti, vďaka nastaviteľným popruhom ide o nosič, ktorý sa dá využívať dlhé roky. Ergonomický nosič (/ergonomicky-nosic/) má pevný a silný bedrový pás a mäkko polstrované, široké ramenné popruhy. Váha dieťaťa je dokonale rozložená, preto je v ňom maximálne pohodlné aj nosenie ťažších detí bez únavy aj niekoľko hodín denne. Na cestách či výletoch je veľmi užitočným a praktickým pomocníkom, jeho používanie je veľmi jednoduché a rýchle. Je všestranne nastaviteľný, s možnosťou diskrétneho dojčenia v nosiči. Dá sa v ňom nosiť vpredu, na boku aj na chrbte, pre fixovanie hlavičky spiacich detí slúži kapucňa, ktorá sa dá aj odopnúť.

prejsť na článok

Ako zblbnúť dieťa

Ako zblbneme slepé dieťa? Premiestnime mu nábytok.

prejsť na článok

FODMAP diéta

Tráviace ťažkosti môžu narušiť každodenný život človeka. Zaujímavé však je, že obmedzenie špecifických potravín môže nepriaznivé príznaky výrazne zmierniť. Vedci totiž prišli s pomerne novým liečebným plánom, ktorý sa snaží v strave obmedziť alebo úplne v

prejsť na článok

Majú deti

Stretnú sa dve blondínky a obidve majú dieťa. Tá prvá sa pýta: - Ty máš dieťa? - To vieš, osud, a ty? - Ja o plot.

prejsť na článok

Dieťa zo skúmavky

Blondínka hovorí priateľke: - O 9 mesiacov sa mi narodí dieťa zo skúmavky. - Dala si sa umelo oplodniť? - Nie, vsunula som si dnu skúmavku.

prejsť na článok

Cesnaková diéta

- Aký výsledok mala vaša cesnaková diéta? , spytuje sa lekár pacienta. - Stratil som 8 kilogramov a všetkých známych.

prejsť na článok