Tvarohové slimáky

Z mlieka, droždia a trošku cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme múku, vajce, cukor, štipku soli a roztopené maslo. Vymiesime cesto a necháme aspoň pol hodinku vykysnúť. Medzitým si z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme pudingový krém. Do uvareného pudingu primiešame tvaroh a zamiešame. Cesto si rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme pripraveným krémom. Potom stočíme do rolády a nakrájame na 2 cm plátky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 220 °C asi 20 minút. Hotové môžeme ešte potrieť roztopeným maslom a posypať práškovým cukrom. Cesto: 750 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 4 PL cukru kryštálového cukru, 1 vajce, 450 ml mlieka, 50 g rozpusteného masla, štipka soli Plnka: 500 g TVAROH BABIČKA, 1 vanilkový puding, 300 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, vanilka The post Tvarohové slimáky appeared first on Levmilk | LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s..

prejsť na článok

Špecialita

V reštaurácii: - Našou špecialitou sú slimáky , vraví čašník hosťovi. - Viem, jeden ma obsluhoval!

prejsť na článok

Jedenie slimákov

Viete, prečo Francúzi jedia slimáky? Lebo nemajú radi rýchle jedlá.

prejsť na článok

Recept na domácu paradajkovú polievku

Paradajková polievka sa teší veľkej obľube. Jej príprava nie je zložitá, ale ak nemáte chuť a čas variť, môžete si ju objednať aj u nás je výborná a z kvalitných ingrediencií. Ak sa však rozhodnete si ju skúsiť pripraviť sami, tu je jednoduchý recept

prejsť na článok

Medvedí cesnak

Začína sa sezóna, keď sa zbiera medvedí cesnak (MC) a ja sa veľmi teším. Zároveň mám obavy, či nálezisko nebude v horšom stave, ako minulý rok. Že prečo? Preto, lebo medvedí cesnak je módnou záležitosťou a na zber nechodia iba milovníci prírody. Na nálezi

prejsť na článok