Trovy súdneho konania

Trovy súdneho konania sa nerovnajú vo svojej výške so skutočne vynaloženými nákladmi na právne zastúpenie. Je možné, že sa tieto trovy čo do priznanej sumy stretnú s vynaloženými nákladmi avšak môžu byť oveľa vyššie aj nižšie. Aby bola zachovaná predvídateľnosť a objektivizácia nákladov strany spojenej so súdnym konaním, existuje vyhláška č. 655/2004 Z.z. ktorou sa tieto sumy trov určujú a závisia od viacerých kritérií (aká je žalovaná suma, čo je predmetom sporu atď.). Meritórne rozhodnutie o trovách je exekučným titulom, ktorý oprávňuje oprávnenú osobu na spustenie procesu vymáhania dlžnej sumy prostredníctvom exekútora. Sme pripravení pomôcť Vám, či už s právnym zastúpením počas súdneho konania alebo vymáhaním trov konania po jeho skončení v zákonných medziach. Neváhajte sa na nás obrátiť.

prejsť na článok

OZNÁMENIE o začatí spojeného územného konania o umiestnení stavby a stavebného konania a upustenie od ústneho konania

Vyvesené dňa: 31.10.2023 Zvesené dňa: 16.11.2023 The post OZNÁMENIE o začatí spojeného územného konania o umiestnení stavby a stavebného konania a upustenie od ústneho konania appeared first on Obec Abrahám.

prejsť na článok

OZNÁMENIE o začatí stavebného konania a upustenie od ústneho konania

Vyvesené dňa: 31.10.2023 Zvesené dňa: 16.11.2023 The post OZNÁMENIE o začatí stavebného konania a upustenie od ústneho konania appeared first on Obec Abrahám.

prejsť na článok

Správne právo

V agende správneho/administratívneho práva, stavebného konania, správneho a priestupkového konania poskytujeme najmä služby: The post Správne právo appeared first on JUDr. Peter Celec, advokátska kancelária s.r.o..

prejsť na článok

Verejná vyhláška Oznámenie o začatí spojeného územného a stavebného konania a upustenie od ústneho konania a miestneho zisťovania Jozef Lesňák a manž. Patrícia Lesňáková

Lesnak-verejna-vyhlaskaStiahnuťThe post Verejná vyhláška – Oznámenie o začatí spojeného územného a stavebného konania a upustenie od ústneho konania a miestneho zisťovania Jozef Lesňák a manž. Patrícia Lesňáková first appeared on Obec Dlhé Stráže.

prejsť na článok

Rozvod manželstva v praxi 

V dnešnej dobe je rozpad a následný rozvod manželstva žiaľ pomerne častým fenoménom, preto sme sa rozhodli pre Vás pripraviť tento článok, v ktorom Vás prevedieme celým procesom rozvodového konania. Ktoré dôvody sú relevantné na rozvod manželstva? Zákon

prejsť na článok