Svedok, znalec a sudca

Viete, aký je rozdiel medzi svedkom, znalcom a sudcom? - Svedok videl, počul ale nevie. - Znalec nevidel, nepočul, ale vie. - Sudca nevidel, nepočul, nevie, ale rozhoduje.

prejsť na článok

Na súde

Vydatá? - opýtal sa sudca. Svedkyňa vzdychla. Slobodná, nadiktoval sudca zapisovateľke. Ženatý? - pýta sa sudca druhého svedka. Svedok si povzdychol. Ženatý, diktuje sudca.

prejsť na článok

Už bol trestaný

Na súde sa pýta sudca: - Obvinený, boli ste už niekedy trestaný? - Áno, pán sudca. - A prečo? - Pretože ma chytili, pán sudca.

prejsť na článok

Opitý ako sudca

Sudca hovorí obžalovanému: - Ste obžalovaný, že ste riadili auto v podnapitom stave. - To nie je pravda, pán sudca. Bol som opitý práve tak, ako vy teraz. - Zapisovateľ, poznamenajte, že obžalovaný priznáva svoju vinu!

prejsť na článok

Prvý apríl na súde

Súdne pojednávanie, napätá atmosféra, nikto z prítomných ani nedýcha. Sudca sa pýta starej babičky: - Koľko máte rokov? - Šesťdesiatšesť, ctihodnosť, odpovie stará žena. - Povedzte nám, čo sa stalo, pýta sa sudca. - Sedela som raz v parku na lavičk

prejsť na článok

Už to minuli

Sudca v rozvodovom konaní presviedča manželku: - Pani navrhovateľka, ale niečo muselo byť predsa na vašom manželovi pozitívne. - No to áno, pán sudca, ale to sme už do posledného centu minuli.

prejsť na článok