Štúdium techniky

Venovať sa technike znamená pokrok dopredu v automobilovom priemysle, IT smere či iných priemyselných odvetviach. V dnešnej dobe je technický smer radený na popredné priečky v dopyte zamestnancov. O technicky zdatných ľudí je veľký záujem a ponúkané platy sa pohybujú nad priemerom slovenskej mzdy. Študenti takýchto vysokých škôl by mali byť zdatní v matematike, fyzike a chémii. Veľkou výhodou je logické myslenie. Technický smer má u nás veľkú budúcnosť a s touto profesiou sa nestratíte. Ktoré vysoké školy na Slovensku si ale vybrať?   STU                                                    Elita medzi technickými školami je Slovenská Technická univerzita v Bratislave. Má niekoľko fakúlt ako stavebná, strojárska či architektúra. Na oblasť vedy a techniky je zameraná chemická fakulta. Štúdium na tejto škole je radené medzi najnáročnejšie na Slovensku. Hlavný dôraz sa kladie na Matematiku a Fyziku, ktoré sú na vysokej úrovni. Študenti z chemickej fakulty sú po absolvovaní schopní pracovať v laboratóriách z rôznych odvetví. Na univerzitu prijímajú bez prijímačiek, preto má takmer každý miesto isté.   Technická univerzita v Košiciach      Takmer rovnaký spôsob výučby ako na STU je na Technickej univerzite v Košiciach. Bola zriadená pre študentov z východného Slovenska, keďže podobná škola sa v okolí nenachádza. Ide taktiež o ťažké štúdium, na ktoré musí mať človek technické myslenie.   Fakulta priemyselných technológií    Fakulta priemyselných technológií sa nachádza v Púchove a je súčasťou Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka. Jej hlavným zameraním sú materiály. Študentov pripraví na prácu najmä v automobilovom  a strojárskom priemysle. Preberajú sa vedomosti najmä z oblasti kovov a polymérov. Najmä na strednom Slovensku je rozšírený tento druh priemyslu a o zamestnanie nie je núdza. Na školu sa dostanete taktiež bez prijímačiek, stačí len maturitné vysvedčenie. Článek Štúdium techniky se nejdříve objevil na Dozana.

  • Web: Dozana
  • Aktualizované: 15.6.2023
prejsť na článok

Veľkoobchod satelitnej techniky

Montážnici a predajcovia satelitnej techniky POZOR !!!! od 01.04.2013 je u nás možnosť nákupu vo Veľkoobchodných cenách !!! Veľkoobchodný predaj satelitnej techniky za bezkonkurenčné ceny .

prejsť na článok

Odborná prax počas štúdia

Profesijne orientované bakalárske štúdium prináša omnoho viac ako klasické štúdium. The post Odborná prax počas štúdia appeared first on Profesijný Bakalár.

prejsť na článok

Kreatívne techniky vonline kvalitatívnom prieskume

Kreatívne techniky v marketingovom výskume majú svoje opodstatnené miesto. Respondentom pomáhajú vyjadriť aj tie postoje či myšlienky, pre ktoré sa im slová hľadajú len ťažko. Online kvalitatívne metódy prieskumu trhu sa vďaka kreatívnym technikám stávajú

prejsť na článok

Vedúci servisu bielej a čiernej techniky

Pozícia je vhodná pre manažéra servisu (obdobnej techniky alebo aj automobilov) alebo manažéra veľkého zákazníckeho oddelenia s technickým zameraním, prípadne servisného technika s ambíciou aj schopnosťami posunúť sa v kariére.

prejsť na článok