Staviame nové RD centrum pre elektromobilitu

Spoločnosť Schaeffler si už na trhu elektromobility vybudovala svoje miesto s produktmi, ktoré ponúkajú kombináciu výhod špičkovej technológie, hospodárnosti a udržateľnosti. Kysucký závod, ktorý patrí do skupiny tohto popredného svetového automobilového a priemyselného dodávateľa, potvrdzuje, že aj Slovensko má potenciál na výskum a vývoj v oblasti elektromobility. V areáli výrobného závodu Schaeffler Kysuce rastie jedno z kľúčových kompetenčných centier, ktoré bude prinášať inovatívne riešenia v oblasti elektromobility pre automobilky z celého sveta. Celkovo 450 kolegov bude mať možnosť v ňom vyvíjať technologické riešenia pre udržateľnú mobilitu, ktoré dokážu zvýšiť komfort jazdy a bezpečnosť hybridných, čisto elektrických aj autonómnych vozidiel. Inovatívne riešenia pre automobily budúcnosti Kysucký závod vyvíja a vyrába riešenia v oblastiach elektromobility pre motory, prevodovky a podvozky. Ide napríklad o modulárnu, vysoko integrovanú technologickú platformu pre elektromotory, hybridné pohonné jednotky, plne elektrické nápravy, elektrické parkovacie brzdy alebo mechatronické stabilizátory náklonu vozidla. Ide o špičkové riešeniach a vývoj kompletne integrovaných elektrických pohonných systémov. S najvyšším stupňom integrácie motora, elektroniky, mechaniky a softvéru. Na projektoch v oblasti výskumu a vývoja v súčasnosti pracuje 230 odborníkov, ktorí zvládnu aj industrializáciu nových produktov a komplexných riešení pre vozidlá, s ktorými sa na cestách stretneme o tri alebo päť rokov. A ďalších 220 kolegov sa k nim pripojí v najbližších rokoch. Testovanie a výroba prototypov Vďaka svojim kompetenciám pokryje nové R&D centrum celý „životný cyklus“ – od návrhu cez testy v laboratóriách až po výrobu prototypov inovatívnych riešení v oblasti elektromobility. Nové laboratóriá umožnia zvýšiť nielen objem, ale aj kvalitu testov na úroveň, ktorá sa doteraz priamo v Schaeffler Kysuce nerealizovala. Ako prvé pribudnú sekvenčné testy inovatívnych komponentov pre hybridné a čisto elektrické vozidlá. Príspevok Staviame nové RD centrum pre elektromobilitu je zobrazený ako prvý na E-mobility Schaeffler.

prejsť na článok

Rovinka- Nové Centrum komunikácie a dláždené ploch

Rovinka- Nové Centrum komunikácie a dláždené plochy začiatok 13.3.2009 ukončenie 28.06.2009

prejsť na článok

Rovinka- Nové Centrum Inžinierske siete

Rovinka- Nové Centrum Inžinierske siete začiatok 11.08.2008 ukončenie 15.11.2008

prejsť na článok

Podpora výstavby nabíjacích staníc pre elektromobily je spustená

Ministerstvo hospodárstva SR už v najbližšom týždni zverejní dlho avizovaný program na podporu výstavby nabíjacích staníc pre elektromobily. Obce, mestá a vyššie územné celky budú môcť žiadať o finančný príspevok na vybudovanie vlastnej nabíjacej stanice.

prejsť na článok

Logistické centrum Lieskovec

The post Logistické centrum Lieskovec appeared first on Stavebná firma DAK Prievidza.

prejsť na článok

EcoAuto na Autosalóne v Nitre 2018

Štyri dni, ktoré sme strávili na autosalóne v Nitre máme za sebou. Boli to veľmi náročné dni, na druhej strane opäť veľmi pozitívne a sme radi, že záujem o elektromobilu je stále väčší a väčší. Potvrdzujú to aj návštevníci, ktorí sa zastavili v našich výs

prejsť na článok